Obama o "paranoičnim" Rusima

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

"ODUSTAJANJE gradnje sustava za obranu od projektila u Poljskoj i Češkoj nije zasluga Rusije i njihova pritiska", naglasio je danas američki predsjednik Barack Obama dodajući kako se ne radi o "ustupku Amerike Rusiji"

Štoviše, Obama je također oštro poručio kako Rusi ne odlučuju o obrambenom sistemu SAD-a. Kako kaže, njegova zadaća nije bila pregovarati s "paranoičnom" Rusijom. Naime, Obama je u razgovoru za američki CBS koristio i nediplomatski rječnik što i nije bilo baš uobičajeno za njega.

"Rusija je oduvijek bila paranoična u vezi američkog obrambenog sustava, ali George Bush je bio u pravu kada je rekao da to nije prijetnja za njih." rekao je Obama za CBS.

U intervjuu Obama je rekao kako su tu odluku donijeli kako bi najbolje zaštitili američki narod i američku vojsku koja se nalazi u Europi te njene saveznike.

"Ako bi nusprodukt ovoga bio da se Rusija malo manje osjeća paranoičnom i ako je sada spremna surađivati s nama za rješavanje raketnog pitanja Irana ili razvoja nuklearnog oružja u Iranu, onda je to svakako bonus za nas", zaključio je Obama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara