Obama: Žene su nedvojbeno bolje od muškaraca

Obama: Žene su nedvojbeno bolje od muškaraca
Foto: EPA

KAD BI žene vodile svaku zemlju na svijetu, došlo bi do znatnog poboljšanja u životnim standardima, izjavio je bivši predsjednik SAD-a Barack Obama. 

Žene nisu savršene, ali su "nedvojbeno bolje od muškaraca", zaključio je Obama u govoru na summitu Zaklade Obama u Singapuru. 

Priznao je da je, dok je bio predsjednik (od 2008. do 2017.), zamišljao kako bi izgledao svijet da ga vode žene. 

"Niste savršene, ali mogu prilično nedvojbeno reći da ste bolje od nas"

"Žene, samo želim da to znate, niste savršene, ali mogu prilično nedvojbeno reći da ste bolje od nas", rekao je Obama i izazvao smijeh iz publike. 

"Apsolutno sam uvjeren da, kad bi sve zemlje na svijetu vodile žene, vidjeli biste značajno poboljšanje oko manje-više svega... životnih standarda i ishoda", ocijenio je Obama.

Prozvao "stare muškarce koji se ne žele maknuti s puta"

"Ako pogledate svijet i pogledate probleme, tu se obično radi o starim ljudima, obično starim muškarcima, koji se ne žele maknuti s puta", istaknuo je prvi afroamerički predsjednik SAD-a.

"Za političke lidere je važno da se pokušate podsjetiti da ste tu da obavite posao, niste tu za cijeli život, niste tu da biste podizali vlastiti osjećaj važnosti i vlastitu moć", upozorio je.

Obama i njegova supruga Michelle su osnovali Zakladu Obama nakon što je on otišao iz Bijele kuće, s ciljem mentoriranja mladih lidera diljem svijeta. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara