Uznemirujuća fotografija: Gadafijev sin je zgrožen brutalnošću nad mrtvim ocem

Uznemirujuća fotografija: Gadafijev sin je zgrožen brutalnošću nad mrtvim ocem

Foto: AFP

SIN Moamera Gadafija, Sadi, je "šokiran i bijesan zbog zlobne brutalnosti" koja je pokazana prema njegovom ocu i bratu Motassinu te dodaje kako to pokazuje da nitko iz bivše vlasti neće dobiti pravedno suđenje u Libiji.

"Sadi Gadafi je šokiran i bijesan zbog zlobne brutalnosti povezane sa ubojstvima njegova oca i brata", napisao je Sadijev odvjetnik Nick Kaufman u e-mailu koji je poslao Reutersu. U nastavku je optužio Prijelazno nacionalno vijeće za "barbarska smaknuća" i "groteskno zlostavljanje tijela".

Gadafi upucan u glavu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Smatra kako takvi postupci dokazuju da nitko iz bivše vlasti neće dobiti pravedno suđenje u Libiji kao što nitko neće dobiti pravdu za zločine počinjene nad njima. Sadi je trenutno u Nigeru gdje je pobjegao preko granice kada je Prijelazno nacionalno vijeće osvojilo Tripoli.

Libijska nova vlast je dala dozvolu za pokretanje istrage protiv Sadija zbog ubojstva nogometaša 2005. godine. Libijsko Prijelazno nacionalno vijeće je jučer proglasilo oslobođenje. Vođa NTC-a Mustafa Abdul Jalil je tražio od Libijaca da iza sebe ostave građanski rat za dobrobit domovine.

Obdukcija tijela Moamera Gadafija pokazala je da je bivši libijski diktator upucan u glavu, piše BBC. Njegovo tijelo, zajedno sa tijelom njegova sina Mutassima, je izloženo javnosti u klaonici u Misrati. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara