obilježen dan grada krapine

Otvorenjem 3000 četvornih metara novoizgrađenog i 1200 četvornih metara adaptiranog prostora Srednje škole Krapina, u što je zajedno sa opremom investirano 17 milijuna kuna, svečanom sjednicom Gradskog vijeća, misom u župnoj crkvi svetoga Nikole, te prigodnim programom u krapinskoj festivalskoj dvorani,danas je u tom gradu obilježen Dan grada i blagdan Svetoga Nikole.

Misu je predvodio banjolučki biskup msgr. Franjo Komarica koji je uz današnji blagdan u prigodnoj propovijedi istaknuo kako je duhovno bogatstvo važnije od onog materijalnog, te je upozorio na značenje kršćanske solidarnosti, ljubavi i dobrote.

Novoizgrađeni prostor srednje škole otvorio je zamjenik ministra prosvjete i sporta Ivan Vavra te je tom prilikom srednjoškolcima kao dar Ministarstva uručio računalo.

Prigodnim riječima nazočnima se obratio v.d. ravnatelj srednje škole Ivan Rozijan, istaknuvši kako su novi dograđeni prostori ujedno i najbolji dar školi za obilježavanje 95. obljetnice gimnazije.

Na svečanoj sjednici odlukom Gradskog vijeća dodijeljena su i gradska priznanja. Počasnim građaninom proglašen je ministar prosvjete Vladimir Strugar. Za osobit doprinos unaprjeđenju djelatnosti školstva u gradu povelje su dodijeljene Gimnaziji Krapina, te Mariji Došen i Petru Šokiću iz Ministarstva prosvjete, a za doprinos razvoju i unaprjeđenju zdravstva u Krapini Rajku Ostojiću. Dodijeljena su i druga gradska priznanja i proglašeni sportaši godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara