Obilježena deseta obljetnica osnutka uhbddr-a

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca (UHBDDR) obilježila ja 10. obljetnicu osnutka na Trećemu izvještajnom saboru, održanom danas u Zagrebu.

Potpredsjednik Udruge Josip Pavlović, umjesto zbog osobnih razloga odsutnog predsjednika Zvonka Milasa, istaknuo je govoreći o njezinu radu da se ona protivila uhićenju branitelja optuženih za ratne zločine, te izjednačavanju krivnje onih koji su napadali i onih koji su prvi krenuli u obranu svojih domova.

Istaknuo je da Udruga nije politička organizacija, ali da njezini članovi nisu apolitični, te ih je pozvao da na izborima ubuduće glasuju "za pojedince i programe, a ne za stranke".

Kada je u lipnju s dužnosti predsjednika UHBDDR-a otišao umirovljeni general Ante Roso, a na njegovo mjesto izabran Zvonko Milas, Udruga je doživjela mnoge kadrovske promjene, rekao je predsjednik Središnjeg odbora Zvonko Ambrinac.

Istaknuo je da Udruga aktivno sudjeluje u izradi zakona o fondu hrvatskih branitelja u kojem bi bile dionice hrvatskih javnih poduzeća, poput HEP-a, Ine i HT-a, te da je taj zakonski prijedlog prošao prvo čitanje u Saboru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorio je da rad Udruge koči loše financijsko stanje jer im je od predloženih 14 programa Ministarstvo odobrilo financiranje samo osam.

U povodu 10. obljetnice Udruge, zaslužnim su pojedincima i članovima, među kojima i prvom predsjedniku UHBDDR-a Branku Borkoviću - Mladom jastrebu, dodijeljene prigodne nagrade.

Okupljeni dragovoljci posebice su iskazali nezadovoljstvo što se na današnjem skupu nije pojavio nitko od pozvanih predstavnika ministarstava, državnih ustanova i stranaka.

(Hina) aš mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara