Obitelj Milda: Stephanie se ponovo rodila! Novac koji je ostao ide u Zakladu!

Obitelj Milda: Stephanie se ponovo rodila! Novac koji je ostao ide u Zakladu!

Foto: Luka Gerlan/Cropix

NEKOLIKO tjedana nakon što su se vratili u Hrvatsku, obitelj Milda održala je press konferenciju na kojoj je prikazala račune za liječenje male Stephanie te objasnila što će s ostatkom novaca. Na samom početku obitelj se zahvalila svim ljudima koji su se uključili u akciju.

"Prvo, velika hvala svima koji su stali iza nas, koji su nam pomogli. Stephanie je sad dobro, ona spava što prije nije mogla, ne pije sirup više, a prije ga je pila kao sok. Stephanie je vesela, razigrana, dobila je 7 kila i narasla 9 centimetara. Stephanie se ponovo rodila. Ta operacija u Americi njoj je pomogla", rekla je Anita Milda, majka male Stephanie na konferenciji za novinare.

Jedno od pitanja je bilo i zašto se višak novca nije uplatio za liječnje malene Nore.

"Kad je akcija za Stephanie pokrenuta, mi smo otvorili račun na njeno ime prije čega smo prvo trebali dobiti dozvolu i rješenje od socijalne skrbi gdje piše da je novac isključivo za Stephanieno liječenje i da ga mi ne možemo podizati. Mi smo uplatili novac za malu Noru kao fizičke osobe, a ovaj novac koji je na njezinom računu nismo mogli podizati"

Anita Milda dodaje kako su svih ovih dana mislima bili uz malenu Noru i njezinu obitelj.

"Sav taj osjećaj u kojem su se oni sada našli, mi smo to prošli. Točno znamo kako je to teško, hoće li se skupiti, hoće li ti dijete otići. Sve je to jako emotivno i teško"

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Obitelj Milda je najavila skorašnji početak rada zaklade koja će nositi ime njihove kćeri i koja će pomagati svima oboljelima od Arnold-Chiarijeve malformacije mozga. Takvih je u Hrvatskoj oko 400. Na račun zaklade bit će prebačen i sav preostali novac koji se prikupio za Stephanie. Prikupljeno je 2,8 milijuna kuna od čega je potrošeno 1,6 milijuna kuna. Ostatak ide u Zakladu.

"Kad smo odlazili u Ameriku, ja sam i najavila, jer je bilo puno pitanja što će biti s tim ostatkom novca, da ćemo mi taj novac proslijediti dalje kao što i hoćemo. Osnovat ćemo zakladu i sav novac koji je ostao pomoći će djeci koja imaju ACM. Zaklada će se zvati ACM Stephanie, a sad je u osnivanju", dodali su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara