Obitelj vozača BMW-a koji je izazvao užasnu nesreću na naplatnima: "Prijete nam"

Obitelj vozača BMW-a koji je izazvao užasnu nesreću na naplatnima: "Prijete nam"
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

PROŠLOG četvrtka je 35-godišnji Čakovčanin izazvao stravičnu nesreću na naplatnim kućicama kod Svete Helene.

Njemu je ovog ponedjeljka određen istražni zatvor, a policija je podnijela kaznenu prijavu.

Podsjetimo, vozio je znatno iznad ograničenja, a automobilom je upravljao pod utjecajem droge i lijekova.

Sada je o njegovom slučaju za eMedjimurje progovorio njegov odvjetnik Mario Hrain. 

"Ispričao se članovima ozlijeđene obitelji"

Kaže kako istraga traje.

“Istražne radnje se provode, ali neovisno o njihovim rezultatima, moj branjenik se iskreno kaje i duboko žali zbog događaja. Potresen je prouzročenim posljedicama i odmah nakon prvotnog šoka, u dva dana kad je bio kod kuće prije nego što mu je određen istražni zatvor, uputio je pismo isprike i žaljenja članovima ozlijeđene obitelji. Jednako je tako i cijela njegova obitelj potresena ovim događajem i sve njihove misli usmjerene su na što brži oporavak ozlijeđenih”, rekao je odvjetnik.

Upitan kako komentira nalaze koji su pokazali da je njegov klijent bio pod utjecajem droga i lijekova, rekao je kako ne može otkrivati detalje postupka.

“Ne mogu otkrivati detalje samog postupka ni govoriti o načinu obrane. Jednako tako nisam u poziciji komentirati preliminarne nalaze vještačenja, ali očekujem da će vještačenje koje će se provesti tijekom postupka pokazati je li bio pod utjecajem nedozvoljenih supstanci i pomoći da se utvrde točni razlozi nesreće”, dodao je.

“Obitelj je izložena otvorenim prijetnjama”

Njegov odvjetnik je za eMedjimurje potvrdio da je njegov klijent bio na odvikavanju na Rabu.

“Puno je medijskih špekulacija, ali ovo što ste naveli ne odgovara istini. Poznato je da se moj branjenik protekla dva mjeseca liječio na Rabu. Tamo je otišao svojevoljno i uz potporu obitelji koja mu je davala punu podršku u liječenju. On se sam želio maknuti iz sredine u kojoj su njegovi problemi nastali. Nakon nesreće javio se ocu koji je na mjesto događaja stigao kad se provodio očevid. Niti je mogao, niti htio uzimati bilo što iz vozila u kojem su, uostalom, bile samo osobne stvari”, dodao je.

Za kraj je poručio kako obitelj njegovog klijenta prima prijetnje.

“Ovih je dana cijela obitelj putem društvenih mreža i portala izložena velikom broju neprimjerenih poruka i komentara. Pojedinci upućuju i otvorene prijetnje te svojim istupima potiču na mržnju”, zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara