Objavili fotografije nestalih s Bourbon Rhodea: "Splav pluta prema Karibima"

Objavili fotografije nestalih s Bourbon Rhodea: "Splav pluta prema Karibima"
Foto: BOURBON RHODE RESCUE/Facebook

VIŠE od mjesec dana nakon što je tegljač Bourbon Rhode potonuo u Atlantiku ne jenjava nada da će se preostalih sedam pomoraca ipak pronaći. Facebook grupa Bourbon Rhode Rescue poslala je još jedan poziv u pomoć kako bi se pronašli pomorci, a među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić.

Pod nazivom "Hitno - Nestali - Pomozite nam da ih pronađemo" objavljene su fotografije osam pomoraca (iako ih se sedam smatra nestalima, no zbog jednog još uvijek neidentificiranog tijela ne znaju točnu sedmoricu). Poziv u pomoć ide svima koji plove tim dijelom Atlantskog oceana uz napomenu kako pomorci, za koje se vjeruje da su se ukrcali na tri splavi, imaju vode i hrane za tri mjeseca na pučini. 

"Splavi za spašavanje vjerojatno struje nose prema Karipskim otocima. Pridružite nam se i pomozite nam u potrazi objavljivanjem i dijeljenjem ovog teksta i plakata. Netko ih je mogao uočiti i pronaći onu rutu na kojoj su. Pomozite na ovaj način obitelji i prijateljima koji čekaju da se vrate svojim kućama", stoji u jednoj objavi.

Objavili koordinate

Portal Pomorac.net također pomaže u potrazi. Podijelili su najnovije koordinate gdje se pretpostavlja da bi se nestali pomorci mogli nalaziti. Koordinate su: 19,5°N 050°W, 20,8°N 046°W, 19,3°N 042°W, 14,5°N 042,5°W, 14,0°N 048°W.

Do sada našli troje preživjelih

Tegljač Bourbon Rhode potonuo je još 26. rujna, u oluji povezanoj s uraganom Lorenzo. Bio je na putu prema Gvajani, a u problemi su počeli na Atlantiku. Na brodu je bilo ukupno 14 članova posade, a francuska tvrtka Bourbon Offshore odmah je pokrenula akciju spašavanja.

Do sada su pronašli trojicu preživjelih i tijela četvorice mornara, ali Miškića i još šestoricu ne. Njegova obitelj i prijatelji nisu odustali od potrage te i dalje vjeruju kako je on živ.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara