Objavljen natječaj za trećeg mobilnog operatera

VIJEĆE za telekomunikacije objavilo je  međunarodni javni natječaj za dodjelu triju koncesija u sustavu pokretne mreže druge generacije (GSM/DCS-1800) i triju koncesija u sustavu treće generacije mobilne telefonije (UMTS) u Hrvatskoj, s rokom za podnošenje ponuda do 14. rujna ove godine.

Natječaj će, kako se doznaje, u srijedu biti objavljen i u Vjesniku te u Financial Timesu.

Na natječaj se mogu javiti svi oni koji imaju registriranu tvrtku (društvo) u Republici Hrvatskoj, podnesu zahtjev za natječajnu dokumentaciju te dokaz o uplati propisanih naknada.

Koncesija u sustavu pokretne mreže druge generacije (GSM/DCS-1800) daje se na razdoblje od 10 godina, a u sustavu pokretne mreže treće generacije (UMTS) na 20 godina. Također, u sustavu kombinirane pokretne mreže druge i treće generacije koncesija se daje na 20 godina, stoji u natječaju.

Prema prijašnjim najavama, očekuje se da će se na natječaj za po dvije kombinirane koncesije (DCS 1800 i UMTS) javiti postojeći mobilni operateri HTmobile i VIPnet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća (kombinirana ili pojedinačna) koncesija bila bi dodijeljena novom, trećem operateru na hrvatskom tržištu mobilne telefonije koji bi, prema očekivanjima, mogao početi poslovati sredinom iduće godine.

Zahtjev za natječajnu dokumentaciju može se podnijeti najkasnije do 13. kolovoza ove godine, a krajnji rok za podnošenje ponuda je 14. rujna u 12 sati.

Prema prijašnjim najavama iz Vijeća za telekomunikacije, ponude će se razmatrati do 14. listopada, kada bi se trebala donijeti i objaviti odluka o davanju koncesija. Po donošenju odluke s potencijalnim koncesionarima će se potpisati ugovori.

Cijena za koncesiju druge generacije mobilne telefonije (GSM DCS 1800) je 105 milijuna kuna, za treću (UMTS) 132 milijuna kuna, a za kombiniranu (GSM i UMTS) 172 milijuna kuna. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara