Objavljena knjiga Ante Škrabonje "Sveti od zdravlja - ilustrirani leksikon svetaca zaštitnika"

Knjigu Ante Škrabonje "Sveti od zdravlja ilustrirani leksikon svetaca zaštitnika" objavio je zagrebački nakladnik Kršćanska sadašnjost, izvijestila je danas Informativna katolička agencija IKA.

Na početku knjige sastavljen je abecedni popis svetaca, a iza toga zaštitnici su leksički obrađeni ilustriranim tekstovima.

Leksikon je plod Škrabonjina višegodišnjeg bavljenja sakralnim motivima, ističe IKA i dodaje kako je autor kao medicinar prilazio ponajprije s povijesnomedicinskoga motrišta.

Najveći dio podataka prikupljen je radom na terenu i korespodencijom s brojnim svećenicima, redovnicima, polihistoričarima i povjesničarima medicine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Bog je primarno izvor zdravlja, pa se zato kršćani u svim bolestima i životnim nevoljama najprije njem povjeravaju," piše u proslovu knjige Škrabonja i dodaje kako su u molitvama uvijek na prvom mjestu Bog i Isus, Sin Božji, a nakon njih i ugodnici Božji preko kojih Bog daje razne milosti pa i zdravlje.

"Knjiga će bolesnim vjernicima pomoći da ojačaju svoju vjeru," ističe Škrabonja i dodaje kako bi i "liječnici u njoj mogli pronaći nova nadahnuća u prigodama za koje ih je prirodoznanstvena medicina propustila dovoljno podučiti."

Ante Škrabonja je specijalist medicine rada i profesor na Medicinskom fakultetu u Rijeci.

(Hina) xmk yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara