Objavljena knjiga Davea Duranda "Upravljanje vremenom za katolike"

Knjigu Davea Duranda "Upravljanje vremenom za katolike" objavila je splitska nakladna kuća Verbum.

Knjiga na 215 str. u 27 poglavlja uvodi čitatelja u praktičnu uporabu vremena - od prosudbe trenutačnoga stanja, načina uštede vremena, prepoznavanja životne misije, određivanja prioriteta, postavljanja ciljeva, upravljanja sustavom i nadzor nad vremenom do odabira pravoga vremena za svaki posao i izbjegavanja nepotrebnoga razbacivanja vremenom gledanjem televizije.

U završnom dijelu knjige autor razrađuje vrijeme potrebno za duhovni život i molitvu.

"Bog nam u Bibliji, u Deset zapovijedi, u crkvenom nauku i u primjerima svetaca govori kako trebamo koristiti svoje vrijeme", piše Durand i naglašava kako "sljedeći ova božanska načela, možemo naučiti biti učinkoviti i uspješni, na način i u onolikoj mjeri koliko to Bog želi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Loše upravljanje vremenom može se negativno odraziti na duhovni život nas katolika jer ne ostavlja dovoljno vremena za molitvu i promišljanje", piše pisac predgovora Patrick Madrid. Naime, kako dodaje, "grozničavim, kaotičnim i nesređenim životom ljudima nećemo ostaviti ništa više do li krivu sluku Kristove snage preobraženja."

Knjigu je s engleskog jezika prevela Jagoda Brkušić.

Dave Durand je američki poslovni čovjek i katolički publicist, dobitnik je više američkih poslovnih nagrada i predavač u različitim poslovnim školama te, kako se naglašava u pogovoru knjige, učitelj je "upravljanja vremenom".

(Hina) mk sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara