Objavljena osmrtnica Jasmine Dominić, otkriven uzrok smrti

Objavljena osmrtnica Jasmine Dominić, otkriven uzrok smrti
Foto: Matea Dominiković/N1

OBJAVLJENA je osmrtnica Jasmine Dominić, čije je tijelo 19 godina nakon što je nestala prije nekoliko dana pronađeno u zamrzivaču obiteljske kuće u međimurskom mjestu Palovcu. 

Za ubojstvo se sumnjiči Jasminina sestra Smiljana Srnec. Prema nalazu obdukcije koja je obavljena danas, kako javlja Jutarnji, uzrok smrti nesretne žene je puknuće lubanje. Smiljana je Jasmini zadala najmanje dva udarca u glavu tupim predmetom.

List Međimurje javlja da su im, iako se nagađalo da je Jasmina Dominić bila trudna, tri izvora potvrdila da obdukcijom to nije utvrđeno. Njeno je tijelo u zamrzivaču bilo prekriveno crnom vrećom za smeće te potom plahtom i još jednom vrećom za smeće, a na glavi je bila sasušena krv.

Cijeli nalaz obdukcije još nije službeno objavljen, a Smiljanu Srnec DORH bi trebao ispitati sutra ujutro prije 10 sati.

Prema najnovijim informacijama službeni nalaz obdukcije je u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu, ali ne žele izlaziti s detaljima zbog tajnosti postupka.

Smiljana Srnec dobila novog odvjetnika

Osumnjičena Smiljana dobila je novog odvjetnika, a radi se o čakovečkom odvjetniku Krešimiru Golubiću iz Odvjetničkog društva Golubić i Šikić. 

Kako doznaje emeđimurje, Smiljana se odlučila braniti šutnjom i ne davati službene iskaze.

Obranu osumnjičene Smiljane Srnec najprije je preuzeo čakovečki odvjetnik Davorin Zlatarek. Ipak, nadležno državno odvjetništvo zatražilo je od suda da odvjetnik Zlatarek ne sudjeluje u ovom predmetu. S obzirom da je ranije bio na dužnosti Općinskog državnog odvjetnika, odvjetništvo je u zahtjevu navelo kako postoji mogućnost da je u tom periodu sudjelovao u nekim radnjama povezanim s ovim slučajem, pa bi zbog toga mogao biti u sukobu interesa.

Obdukcija obavljena tek danas jer se tijelo moralo otopiti prirodnim putem

Kako se neslužbeno doznaje, obdukcija je obavljena tek danas jer se tijelo trebalo otopiti prirodnim putem.

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić izjavio je kako će Državno odvjetništvo tijekom dana dobiti obdukcijski nalaz i nakon toga ispitati osumnjičenicu u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

U subotu je uhićena 45-godišnja Smiljana Srnec, sestra nestale, zbog osnovane sumnje da je usmrtila svoju sestru Jasminu Dominić, čiji je nestanak prijavljen 16. kolovoza 2005. 

Policija je potvrdila da je još 2005. pretraživala kuću u kojoj je nedavno pronađen leš. "Mogu reći da smo bili više fokusirani na van, prema tim nekim informacijama, čak i na neka okolna mjesta. Međutim, tada  nismo imali informacija da bi se to moglo dogoditi unutar kuće", rekao je Risek, na novinarsko pitanje kako to da policija nije otkrila leš prilikom pretrage kuće.

Je li tijelo bilo prebacivano?

Od početka su, kaže, svaku informaciju o tom događaju "ispitivali i utvrđivali te poduzeli niz mjera i radnji" u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom.

Kazao je i da su s članovima obitelji kontaktirali i nakon nestanka Jasmine Dominić, no oni su tvrdili "da je otišla na brod, u inozemstvo te da su s njom u kontaktu". "Dosta su nas odvlačili u drugu stranu", rekao je Dominić te dodao da su "poduzimali niz mjera, uključujući poligrafska testiranja koja su ih odagnala od te sumnje".

Na pitanje jesu li ostali članovi obitelji sudjelovali u počinjenju kaznenog djela ako su odvlačili policiju, odgovorio je da će policija istražiti ovaj slučaj do kraja.

Je li tijelo prebacivano u međuvremenu, znat će se nakon sudske obdukcije.

Potvrdio je i da je policija bila cijelo vrijeme u kontaktu sa žrtvinom majkom koja se nalazi u inozemstvu i koja je 2005. prijavila nestanak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara