Objavljeni detalji bijega ubojice iz Sarajeva. Slučajno se ubio bombom?

Objavljeni detalji bijega ubojice iz Sarajeva. Slučajno se ubio bombom?
Foto: Klix

NEDŽAD ČAUŠEVIĆ danas je u Sarajevu jednu ženu ubio, a drugu ranio, da bi na kraju presudio i sebi.

Ubijena je 39-godišnja Sanela Trsten, a ranjena 59-godišnja Senada Muhić.

Tražili su ga kod kuće, no već je pobjegao. Brzo su locirali njegov auto

Čaušević se ubio nakon što ga je policija opkolila u šumi kod mjesta Krupac. Potraga za njim odvijala se šumskim putem od Istočne Ilidže prema obroncima Bjelašnice i Igmana. Sarajevskoj policiji veliku pomoć pružila je policija iz Republike Srpske.

Kako doznaje Klix, policija je ubojicu najprije tražila u njegovoj kući u Krupcu. S obzirom na to da ga tamo nisu pronašli, proširili su potragu i brzo locirali njegov Golf 2 u kojem su pronašli oružje.

Htio je baciti bombu prema policiji?

Čaušević se više nije mogao kretati automobilom pa je bježao pješice. Nakon što ga je policija uočila, nije se želio predati, već je pucao na njih. Kad je vidio da nema izlaza, aktivirao je bombu i ubio se. Policija mu je pronašla osigurač u lijevoj ruci.

Nagađa se kako se nije namjerno ubio, već da je želio baciti bombu prema policiji, ali se poskliznuo i pao, nakon čega je bomba eksplodirala.

"Lociran je u efikasnoj akciji policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i PU Istočno Sarajevo te je u jednom trenutku pucao iz vatrenog oružja prema policijskim službenicima, prilikom čega nitko nije ozlijeđen. Kada je primijetio veći broj policijskih službenika, izvršio je samoubojstvo", izvijestili su iz policije Kantona Sarajevo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara