Objavljeni detalji brutalnog mafijaškog ubojstva u Beogradu

Objavljeni detalji brutalnog mafijaškog ubojstva u Beogradu
Foto: N1 Srbija, Wikimedia

OVOG vikenda Beograd je svjedočio još jednoj brutalnoj mafijaškoj likvidaciji. 

U subotu navečer, kako smo već izvještaji, u jednom beogradskom kafiću ubijen suradnik vođe Zemunskog klada Luke Bojovića, Vladimir Popović, zvanog Vlada Pop.

Popović je u subotu navečer na Zvezdari ubijen hicima iz strojnice Heckler.

U kafiću iz vrećice izvukao Heckler i počeo pucati

Policija traga za dvojicom maskiranih napadača koji su u kafiću "Kafeteka" u Ulici vojvode Šupljikca ispalili više od 15 hitaca, dok su Popovića pogodila deset. Kako doznaje Blic, Popović je sjedio u kafiću kada su dvojica maskiranih napadača ušetala u lokal. Jedan od njih je iz crvene vrećice izvadio Heckler i zapucao na Popovića.

Kada je video napadače, Popović je ustao sa stolice i bacio se na napadača, čak ga je i udario. Međutim, ubojica je već potegao oružje i u Popa ispaljivao hice. Njih dvojica su se hrvali, da bi zatim ispali iz lokala. Posljednji hici ipak su bili kobni po Popovića i on je pao na svog napadača na zemlju, rekao je za Blic izvor blizak istrazi. 

Prvo su se začuli pucnji, a onda i vrištanje

Dodao je da je tada pomagač ubojice dotrčao do njih, pomaknuo Popovićevo tijelo, uzeo Heckler i pomogao ubojici da ustane, a zatim su pobjegli automobilom s lica mjesta u nepoznatom pravcu. U pucnjavi je ranjen 23-godišnji mladić koji je prebačen u bolnicu. 

Mafijaški obračun odigrao se pred očima brojnih gostiju i prolaznika, a prema svjedočenju djevojke koja je bila u blizini mjesta likvidacije, prvo su se začuli pucnji, a potom i vrištanje.

Ubojstvo 43-godišnjeg Popovića u beogradskom naselju Zvezdara posljednja je u nizu likvidacija koje se dovode u vezu s okršajem klanova Bojović i Šaranović.

Niz krvavih likvidacija dvaju mafijaških klanova

Osim s Bojovićem, Popović se dovodio i u vezu s Filipom Koraćem i ozloglašenim škaljarskim klanom, koji je svojevrsni ogranak Bojovićeve grupe u Crnoj Gori.

Blic piše kako je  motiv likvidacije krije se u poslovima koji je radio Popović - od šverca narkotika, preko poslova oko osiguranja klubova do prevlasti nad beogradskim kockarnicama.

I ranije ove godine ubijeni su i Dragoslav Miloradović na Karaburmi i Siniša Milić Boske u jezivoj eksploziji na Autokomandi, a obojica su se smatrali bliskim suradnicima Luke Bojovića i Filipa Koraća. Krvava čistka Bojovićevih ljudi počela je još 2009. godine

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara