Objavljeni detalji nesreće u kojoj je propucan lovac kod Lipovljana

Objavljeni detalji nesreće u kojoj je propucan lovac kod Lipovljana
Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL (nije fotografija događaja iz teksta)

POLICIJA je dovršila kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim lovcem kojeg sumnjiči da je u petak prošlog tjedna u lovu kod Kraljeve Velike, nedaleko od Lipovljana, metkom iz lovačke puške ranio drugog lovca, 64-godišnjaka.

Pucao u divlju svinju pa pogodio kolegu, policija ga je prijavila

Kako je u ponedjeljak priopćeno iz sisačko-moslavačke Policijske uprave, istragom je utvrđeno da su obojica sudjelovala u organiziranom i prijavljenom lovu i da su bila na susjednim čekama, udaljenima oko 90 metara.  Iz lovačkog karabina 58-godišnjak je pucao u divlju svinju, koju je promašio, a puščano zrno pogodilo je u natkoljenicu 64-godišnjaka.

Ranjenome lovcu liječnička pomoć pružena je u Kliničkoj bolnici Dubrava, gdje su mu utvrđene teške ozljede, koje nisu opasne za život.

Alkotestiranjem osumnjičenika utvrđeno je da nije bio pod utjecajem alkohola, a oduzeto mu je oružje koje je imao u lovu.

Zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, protiv 58-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava Općinskome državnom odvjetništvu Sisku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara