Objavljeni detalji nesreće u Zagrebu, policija treba pomoć

Objavljeni detalji nesreće u Zagrebu, policija treba pomoć
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

JUČER nešto prije 13 sati na križanju Avenije Dubrava i Kapucinske ulice u Zagrebu dogodila se teška prometna nesreća Audija i BMW-a u kojoj su ozlijeđene tri osobe.

Nesreća, u kojoj je došlo do sudara između Audija i BMW-a, dogodila se pri velikoj brzini i na vrlo prometnoj ulici. Riječ je o ulici kojom prolazi kako velik broj vozila, tako je i velika frekvencija pješaka.

>> Imamo novu snimku s mjesta nesreće u Dubravi: "Gledao sam ga kako divlja"

>> Stručnjak komentirao strašnu nesreću u Zagrebu, ima ideje kako ih spriječiti

Policija je danas, nakon završenog očevida, objavila detalje.

"Jučer, 7. ožujka 2019 godine oko 12.50 sati, 51-godišnjak je upravljao osobnim automobilom  marke Audi čeških nacionalnih oznaka sjevernom kolničkom trakom Ulice Dubrava u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Kapucinskom ulicom, ušao je raskrižje s namjerom skretanja ulijevo u Kapucinsku ulicu, tom prilikom na prednju stranu vozila naletio je osobni automobil marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnjak koji se kretao južnom kolničkom trakom Ulice Dubrava u smjeru istoka, a u trenutku prometne nesreće ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja za ravno.
 
Uslijed siline naleta osobni automobil marke BMW odbio se u smjeru jugoistoka te je sletio na nogostup gdje je prednjom stranom vozila naletio na stup semafora, od kojeg se odbio dalje u smjeru jugoistoka preko mekanog terena, koji se nalazi s iste strane raskrižja, kada je stražnjom stranom vozila naletio na prednju stranu osobnog automobila marke Kia ceed zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu  61-godišnjaka i na prednju stranu osobnog automobila Volkswagen polo zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 59-godišnjaka, koji su se nalazili parkirani na obilježenom parkirališnom mjestu koje se nalazi sa sjeverne strane kolnika Fočanske ulice.

Stradala maloljetnica
 
Osobni automobil Audi, čeških nacionalnih oznaka, se uslijed siline naleta odbio u smjeru istoka te se zaustavio na kolniku Ulice Dubrava s istočne strane raskrižja dok su krhotine plastike otpale s vozila te su odbačene u smjeru istoka, na nogostup i tramvajsku stanicu gdje su udarile u maloljetnicu koja se kao pješakinja kretala tramvajskom stanicom u smjeru istoka.
 
Liječnička pomoć je 51-godišnjaku pružena u KB Dubrava gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, 23-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb te je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Ozlijeđenoj maloljetnici je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena", objavila je policija.

No, policija još uvijek nije u potpunosti rekonstruirala cijeli događaj. Iz policijskog priopćenja nije jasno tko je nesreću skrivio, a svjedoke nesreće se moli za pomoć.

"U prometnoj nesreći sudjelovali su osobni automobil marke Audi čeških nacionalnih oznaka i BMW zagrebačkih registarskih oznaka. U prometnoj nesreći dvije su osobe teško ozlijeđene, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Kako bi se utvrdile točne okolnosti ove prometne nesreće, molimo svjedoke da se jave na broj telefona 01/6333-408 ili 192", objavila je policija.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara