Objavljeni detaljni životopisi MOST-ovih ministara: Jedan se pohvalio dobrim znanjem srpskog

Objavljeni detaljni životopisi MOST-ovih ministara: Jedan se pohvalio dobrim znanjem srpskog

Foto: FAH

NA STRANICAMA Hrvatskog sabora objavljeni su detaljni životopisi MOST-ovih ministara.

Dubravka Jurlina Alibegović, Ministarstvo uprave - Ravnateljica je Ekonomskog instituta gdje je naslijedila Sandru Švaljek početkom 2013. godine. Jurlina Alibegović već ima iskustva s radom u Vladi s obzirom da je bila zamjenica ministra u Račanovoj vladi i to u resoru Ministarstva znanosti i tehnologije.

Dubravka Jurlina AlibegovicAnte Šprlje, Ministarstvo pravosuđa -  Diplomirao je na Pravnom fakultetu 2002. godine. Imenovan je sucem Općinskog suda u Metkoviću i to prije samo dvije godine.  

Ante ŠprljeDavor Romić, Ministarstvo poljoprivrede - Romić je rođen u Metkoviću, a diplomirao je i doktorirao na Agronomskome fakultetu gdje je u dva mandata bio i dekan. mediji su više puta pisali o nepotizmu na njegovom Fakultetu, što je on odlučno odbacivao.

Davor Romic

Tekst se nastavlja ispod oglasaSlaven Dobrović, Ministarstvo zaštite okoliša - Sveučilišni je profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Glavna područja znanstvenog interesa uključuju područje voda (napredni oksidacijski procesi, dezinfekcija te obrada brodskih balastnih voda) i zaštita okoliša, posebno razvoj i primjena ekološki zasnovanih sustava gospodarenja otpadom.

Slaven DobrovićVlaho Orepić, MUP - Postao je poznat tijekom višegodišnje borbe protiv gradnje Termoelektrane na ugljen u Pločama.  Predsjednik je Udruge građana "Škanj" i iznimno cijenjen u lokalnoj sredini na jugu Hrvatske. Orepić je bio prvi zapovjednik Ratne  luke u Pločama, imenovan 8. prosinca. 1991 godine.

Vlaho OrepićTomislav Panenić, Ministarstvo gospodarstva - Rođen je u  Nurtingenu u Njemačkoj a načelnik je općine Tompojevci. Predsjednik je mreže za ruralni razvoj. Od 2007. do 2010. bio je vukovarsko-srijemski koordinator programa Svjetske banke pri Ministarstvu regionalnog razvoja.

Tomislav Panenić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara