Objavljeni mučni detalji ubojstva saudijskog novinara, iscijedili su mu krv

Objavljeni mučni detalji ubojstva saudijskog novinara, iscijedili su mu krv
Foto: EPA

IAKO još uvijek nije poznato gdje se nalazi tijelo brutalno ubijenog saudijskog novinara Jamala Khashoggija, provladine turske novine Sabah objavile su nove mučne detalje o njegovoj smrti. 

Stručnjak za autopsiju Salah Muhammad al-Tubaigy navodno je bio zadužen da počisti nered nakon što su članovi odreda ubili novinara.

"Nakon ubojstva on je izvlačio krv iz vena i bacao je u umivaonik kupaonice", pišu turske novine Sabah. Dodaju kako je upravo on bio taj koji je i raskomadao tijelo novinara.

Podsjetimo, saudijski novinar Jamal Khashoggi, koji je bio u egzilu u Sjedinjenim Državama od 2017. godine, ubijen je 2. listopada u konzulatu svoje zemlje u Istanbulu. Prema turskom tužiteljstvu, on je zadavljen i zatim raskomadan.  

Ankara navodi da je tu operaciju provelo 15 osoba koje je poslala Saudijska Arabija te da su napustili Tursku isti dan kada su počinili zločin. Otputovali su kući dvama privatnim letovima i jednim redovnim.

Užasna audiosnimka

Turski predsjednik Erdogan, koji je "najvišu razinu saudijske vlade" optužio da je zapovjedila tu operaciju, potvrdio je kako postoji audiosnimka ubojstva, koju je, kako je rekao, podijelio s Washingtonom, Rijadom, Parizom, Berlinom i Londonom. 

"Ta snimka je užasna. Čak je i član saudijske obavještajne službe bio toliko šokiran kada ju je poslušao da je rekao: 'Ovaj mora da je bio na heroinu, samo netko tko uzima heroin bi to učinio.'"

Khashoggijevo ubojstvo izazvalo je šok i gnjev diljem svijeta, ali svjetske sile nisu poduzele konkretne akcije protiv Saudijske Arabije, najveće svjetske izvoznice nafte i pristaše planova Washingtona za obuzdavanje utjecaja Irana na Bliskom istoku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara