GDJE JE NAJTRAŽENIJI TERORIST NA SVIJETU? Mediji pišu da je ubijen, objavljeni novi detalji o njemu

GDJE JE NAJTRAŽENIJI TERORIST NA SVIJETU? Mediji pišu da je ubijen, objavljeni novi detalji o njemu

Foto: Facebook, Twitter

ŠPANJOLSKA policija objavila je da je za jučerašnji teroristički napad osumnjičen 18-godišnji Moussa Oukabir, brat mladića koji se jučer predao i čiju su fotografiju objavili svi svjetski mediji.

U tijeku je ogromna potraga za njim, ali španjolski mediji javljaju da je upravo on od pet ubijenih terorista u Cambrilsu. Te informacije još nisu potvrđene.

> ŠTO SE DOGAĐA U ŠPANJOLSKOJ IZ MINUTE U MINUTU

Podsjetimo, policija je jučer u kombiju na mjestu događaja pronašla dokumente na ime Driss Oukabir te je Drissova fotografija obišla cijeli svijet. Kada je on vidio svoju fotografiju u medijima odlučio se predati policiji, objavili su lokalni mediji. 28-godišnji Driss Oukabir navodno je policiji rekao da on nema veze s napadom u Barceloni te da čak nije niti bio u Barceloni tijekom napada. Kako su objavili španjolski mediji, on sam je policiju uputio na svog brata rekavši kako sumnja da mu je on ukrao dokumente.

S tim dokumentima unajmljen je kombi kojim su pregaženi ljudi.

Policija je zasad potvrdila jedino da Driss Oukabir sigurno nije vozio kombi.

Tko je čovjek kojeg traži cijela Europa?

Moussa je živio u Barceloni, za razliku od svog brata koji je živio u Ripollu, oko 100-tinjak kilometara od Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Španjolski mediji pišu da je Moussa prije dvije godine na društvenim mrežama objavljivao svakakve poruke u kojima je pozivao na ubijanje "nevjernika". Na društvenoj mreži Kiwi tako je, kada je upitan što bi učinio kada bi bio apsolutni vladar svijeta, kazao: "Ubio bih sve nevjernike i ostavio samo Muslimane da nastave širiti vjeru".

U drugom odgovoru napisao je da je država u kojoj nikada ne bi živio - Vatikan.

Prema pisanju The Telegrapha, njegov brat Driss proveo je mjesec dana u zatvoru pod sumnjom na seksualno zlostavljanje, ali je pušten na slobodu 2012. godine.

Susjedi obitelji tvrde da ih je šokirala činjenica da su braća osumnjičena za napad. "Žive ovdje niz godina i nikada nisu bili problematični. Ljudi ovdje su tužni i zabrinuti. Svi se poznajemo, ovo nas je šokiralo", kazao je jedan susjed.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara