Objavljeno ime osumnjičenog švercera iz vojne afere, ponovno je uhićen

Objavljeno ime osumnjičenog švercera iz vojne afere, ponovno je uhićen
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

OSUMNJIČENI švercer oružja iz afere s vojnim pilotima jutros je ponovno priveden u Zadru, ovoga puta zbog drugog kaznenog djela, ali također povezanog s oružjem.

Neslužbeno, riječ je o 36-godišnjem Mišelu Pavloviću koji je prije 13 dana bio doveden pred suca istrage koji ga je pustio na slobodu uz mjere opreza, iako je državno odvjetništvo zatražilo određivanje istražnog zatvora.

Iz Policijske uprave zadarske Hini su potvrdili uhićenje, no naglasili su da se ne radi o istom slučaju.

"Mogu potvrditi da je osoba uhićena i nalazi se na ispitivanju u službenim prostorijama. Kazneno djelo također se tiče oružja, ali radi se o drugom slučaju i drugom kaznenom djelu od onog prvog za koje je bio priveden", kazala je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Ovog muškarca dovodi se u vezu sa švercom oružja u koji su, uz njega, bila uključena i trojica pilota te dva civila od 42 i 56 godina, a policija je podnijela prijave protiv sve šestorice.

Prema neslužbenim informacijama objavljenim u medijima, prijavljeni su vojni piloti bojnik Ivan Krizman, bojnik Zdenko Košutić i civili Mišel Pavlović, vlasnik autosalona BMW-a iz Bibinja, Ivica Vlakić, bivši dogradonačelnik grada Zadra, Mladen Bencun, Boris Ercegović, vlasnik i direktor splitske tvrtke Aservo, koja se bavi trgovinom oružjem, streljivom, vojnom i policijskom opremom, koji je ujedno i vlasnik trgovine oružja "Magnum" te jedna osoba iz Zagreba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara