Objesio se kuharski naučnik "golog kuhara" Jameia Olivera

Objesio se kuharski naučnik "golog kuhara" Jameia Olivera

JEDAN od prvih kuhara kojega je poznati "goli kuhar" Jamie Oliver zaposlio u restoranu "Fifteen", pronađen je obješen o drvo samo nekoliko milja od restorana u Watergate Bayu, javlja Daily Mail.

20-godišnji Christopher Pethick radio je u restoranu tek 18 mjeseci nakon što je osigurao mjestu u restoranu, a bio je izabran u konkurenciji od 300 potencijalnih kandidata, zajedno s još 20 kuhara u svibnju 2006.

Nakon dva mjeseca rada je, zbog teške depresije, sam otišao iz restorana. Chirstopherov otac, Robert rekao je kako se obitelj nadala da će mu Jamijev program, koji je bio namijenjen za mlade osobe s potrebama, pomoći ka pozitivnom zaokretu u životu.

"Bili smo ponosni na njega kad je ušao u program. Htio je napokon nešto postići i prvi puta se činilo da u njemu postoji volja za nečim," izjavio je njegov otac. "Nakon par mjeseci, počeo je biti nemiran i pobjegao je. Nismo ga vidjeli mjesecima. Čitavu prošlu godinu je bio kao izgubljena duša," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Lounds, mladi kuhar, koji je bio na tečaju s njim, kaže kako je Christopher uvijek bio "malo zbunjen". Tvrdi kako je Jamiejev program njemu pomogao, ali da očito nekima nije. "Mislim da je to prava šteta. Imao je samo 20 godina," zaključio je.

Voditelj restorana, Dave Meneer, tvrdi kako je vijest o njegovoj smrti shrvala osoblje restorana. "Bio je jedan od prvih koje smo zaposlili, kada smo otvorili svibnju 2006," rekao je.

Restoran "Fifteen" u Cornwallu je treći u nizu vodećih restorana koje je Jamie otvorio. Ostala dva se nalaze u Amsterdamu i Londonu.

B.V.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara