Oboljeli od Downovog sindroma podigao tužbu zbog svog rođenja

DVOGODIŠNJI dječak koji boluje od Downovog sindroma podigao je tužbu protiv liječnika zbog boli i financijskih teškoća uzrokovanih njegovim rođenjem, pišu u srijedu singapurski listovi.

U prvom takvom slučaju u Singapuru, dječak i njegova majka Katharine Soh Lea Chin (47) podigli su tužbu protiv liječnika koji ju je porodio.

Psihijatar Lim Yun Chin je u utorak posvjedočio da je briga za dijete bila "emotivno i fizički iscrpljujuća" za Soh i njezinog supruga te da je djelovala na njihov odnos, piše "The Straits Times". Lim je izjavio i kako mu je Soh rekla da ju je njezina svojta okrivljavala za dječakovo stanje.

Majka tvrdi da joj liječnik See Tho Kai Xin (59) nije savjetovao prenatalna testiranja koja bi možda dijagnosticirala da fetus boluje od Downovog sindroma kod kojeg jedan kromosom više uzrokuje mentalnu retardaciju, napadne facijalne grčeve i zdravstvene probleme.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Soh je iznijela trudnoću do kraja bez razmatranja mogućnosti pobačaja. Sada traži 700.000 singapurskih dolara (409.000 američkih dolara) odštete.

Obrana tvrdi pak da je Soh bila trudna već 24 tjedna i dva dana kada je prvi puta došla liječniku 30. listopada 2001. godine. U Sinpapuru se trudnoća legalno može okončati do 24. tjedna trudnoće.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara