Video - Milanović nakon pobjede: Obećajem da nećemo iznevjeriti!

Foto: Borna Čavrag/Index

"ČETIRI stranke, jedna vizija", riječi su kojima je Zoran Milanović kao vođa Kukuriku koalicije započeo svoje obraćanje nakon izborne pobjede. Zahvalio se građanima na danom povjerenju: "Hvala svima onima koji su nam dali šansu da vodimo Hrvatsku. Pred nama je velika odgovornost i velika zadaća. Nećemo iznevjeriti, obećajem to, potpuno svjestan onog što govorim".

> Pročitajte što se tijekom večeri događalo u stožeru Kukuriku koalicije

"Poštujemo i svoje političke suparnike, ne neprijatelje, čak ne ni protivnike"

Poručio je i kako je kampanja gotova te "neka svatko za sebe analizira" ono što je u njoj napravljeno, ali i dao do znanja kako se ne zanosi dobrim rezultatima na izborima: "Podrška je velika, ali nije apsolutna. Koliko god da je ljudi glasalo za nas, ima i onih koji nisu uopće glasali i onih koji nisu glasali za nas. Poštujemo i svoje političke suparnike, ne neprijatelje, čak ne ni protivnike. Prema ovim privremenim rezultatima ispada da smo dobili natpolovičnu veličinu, bio to mandat manje ili više, sasvim svejedno".Milanović je kazao i kako je spreman na suradnju sa svima onima koji trenutno nisu dio Kukuriku koalicije: "Pozvat ćemo iskreno na suradnju sve one kojima je Hrvatska u srcu i koje imaju ideje. Pozvat ćemo ih otvoreno. Vrijeme određenih metoda je prošlo i gotovo je s tim, gotovo je zauvijek".

"Kad uđemo u EU, čeka nas veliki izazov, šansa da se potvrdimo kao mala, otvorena zemlja"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojim prethodnicima, "pa i ovoj vladi koja odlazi sada", zahvalio se na dosadašnjim političkim potezima koji su doprinijeli ulasku Hrvatske u Europsku uniju. "Kad uđemo u EU, čeka nas veliki izazov, šansa da se potvrdimo kao mala, otvorena zemlja, šansu da uspijemo, šansa da poštujemo sami sebe i da nas drugi poštuju, a to možemo samo na osnovu rezultata", poručio je šef SDP-a.

Što se programa buduće vlade tiče, Milanović je kazao kako će zagovarati politiku pravednosti i "poštene plaće za pošteni rad". "Našim političkim suparnicima i onima koji će to ostati nakon izbora, želim da u Saboru zajednički radimo za Hrvatsku, koliko god je to moguće", naveo je.

"Ne smijemo stajati i ne smijemo iznevjeriti sve one koji su nam dali danas povjerenje i očekuju velike stvari od nas"

Za kraj je Milanović poručio: "Za naše uspjehe odgovorni smo mi, za naše greške odgovorni smo sami. Idemo na posao, možemo i pogriješiti, ali ne smijemo stajati i ne smijemo iznevjeriti sve one koji su nam dali danas povjerenje i očekuju velike stvari od nas".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara