Obračun profesora na Građevini: Prijavio kolegu za seksualno uznemiravanje studentica

Obračun profesora na Građevini: Prijavio kolegu za seksualno uznemiravanje studentica

BIVŠI profesor na Građevinskom fakultetu u Zagrebu, Alen Stupar, prijavio je Etičkom savjetu Sveučilišta u Zagrebu svog kolegu, profesora Sašu Mehu Kovačevića, zbog tvrdnji dviju studentica koje su se požalile kako ih je Kovačević seksualno uznemiravao.

Stupar je, prema pisanju Jutarnjeg lista, od Etičkog savjeta zatražio ispitivanje tih tvrdnji, a prijavu je podnio na temelju izjava bivšeg dekana Građevinskog fakulteta, Antuna Szavitza Nossana, danih 5. svibnja ove godine, u kojima je naveo kako je još tijekom 2004. godine saslušao dvije studentice, koje su se žalile na pipkanje i verbalno dobacivanje profesora Kovačevića. Szavitz Nossan je tada naveo i kako je za slučaj doznao od kolega i pozvao studentice na razgovor. One navodno nisu htjele podnijeti službenu prijavu pa ni on sam ništa nije mogao poduzeti.

Kad već nije mogao bivši dekan, mogao je bivši profesor. Stupar je tako u prijavi naveo kako "i sam osobno poznaje Kovačevića, koji je ekspresnom brzinom došao na radno mjesto docenta Zavoda za geotehniku Građevinskog fakulteta, i to samo nekoliko mjeseci nakon obrane doktorske disertacije". Sam Stupar trenutno vodi nekoliko sporova protiv fakulteta na kojem je bio zaposlen, ali tvrdi kako ti sporovi nemaju nikakve veze s ovom prijavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor Kovačević pak tvrdi kako su spomenute optužbe "naklapanja i čista podmetanja" te kako bi Szavitz Nossan poduzeo potrebne mjere da je išta od toga bilo istina, a on bi već, da je kriv, bio osuđen.

I.M.
Foto: UNIZG.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara