Obrazloženje presude Nuši: "Bila je ravnodušna, stalno je mijenjala priču"

Obrazloženje presude Nuši: "Bila je ravnodušna, stalno je mijenjala priču"
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U VARAŽDINU je danas izrečena presuda Nuši Bunić, djevojci koja je ubila bivšeg dečka. Osuđena je na 12 godina zatvora.

Podsjetimo, ona je optužena da je 15. lipnja 2017. u Varaždinu, na livadi u predjelu Pri beli kipi pored Drave, nožem ubola 30-godišnjeg Nikolu Tureka u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju, a potom pobjegla s mjesta događaja.

Turek je uslijed nanesene ozljede počeo obilno krvariti, pao u hipovolemični šok i zadobio moždani udar. Dva dana kasnije preminuo je u Općoj bolnici Varaždin.

Obrazloženje presude

Na sudu su danas objavljeni detalji o noći ubojstva. Kako je rečeno, ubijeni je vozio auto i javio se na 192 i rekao: "Vozim se s Drave prema centru, cura me upiknula u vrat." Nakon toga se više nije javljao.

U obrazloženju presude sutkinja je kazala kako se Nuša u noći ubojstva ponašala kao da ne razmišlja o posljedicama te da je nakon toga stalno mijenjala opravdanje za ubojstvo.

"Branila se šutnjom i prvi iskaz je dala tek godinu i tri mjeseca nakon počinjenja djela. Svojim pasivnim stavom onemogućila je sudu da rekonstruira događaj. Sud nije prihvatio njenu pisanu izjavu jer je kontradiktorna. Nije se željela zakleti u ono što je iznosila. U nalazu psihijatrijskog vještaka zaključeno je da na postavljena pitanja odgovara bez emocionalnog angažmana. Ostajala je ravnodušna", stoji u obrazloženju presude.

Poremećaj ličnosti

"Vještak je zaključio da boluje od graničnog poremećaja ličnosti", dodaje se.

Obrana okrivljene je nelogična, neživotna, neistinita. Tvrdila je da se ubijeni nabio na nož koji je stavila ispred sebe. Rana je nastala zamahom noža gotovo pod pravim kutem, jednim ubodom noža.Tvrdila je da je naletio na nož i da je pobjegla kada ju je pošpricala krv. Po mišljenju suda nema nužne obrane. I sama je zadobila neke ozljede, ali nije htjela odgovarati na pitanja pa se ne zna kako su nastale. Mogla ih je nanijeti i sama sebi", stoji dalje u objašnjenju presude.

Rekla da ju je pokušao silovati

Nuša Bunić je nakon ubojstva policiji ispričala da ju je Turek pokušao silovati te da ga je ubola u samoobrani.

Nuša i Nikola su izmjenjivali SMS-ove i našli se na mjestu zločina, gdje je pronađen nož s tragovima krvi, a pored noža ženske hlače plave boje s tragovima krvi i jedan crni grudnjak.

Na osobnom automobilu pronađeni su tragovi otisaka papilarnih linija na staklu prednjih desnih vrata vozila, za koje je vještačenjem utvrđeno da pripadaju Nuši Bunić. U automobilu je pronađena i jedna ženska torbica u kojoj se nalazilo više predmeta, između ostalog i tokica za nož crne boje te sunčane naočale s kojih je izuzet otisak prsta za koji je DNK analizom utvrđeno da pripadaju Nuši Bunić, pisao je lani Regionalni.

U kraju se, pisao je ovaj medij tada, znalo da su Nuša i Nikola prekinuli ljubavnu vezu godinu i pol prije zločina, a ona je za drugog bivšeg dečka rekla: "Odvela bih ga na Dravu, zavezala u kućicu, tamo bih ga spikala, mučila, iživljavala se, rekla bih poslije da me je pritom on pokušao silovati, nakon svega bih se napravila mutava i to bi tako prošlo."

Nakon što se doznalo za ubojstvo, zajednička prijateljica poslala je poruku dečku s kojim je Nuša bila nakon Nikole: "Točno je napravila onak' kak' smo se mi spominale. Još sam u šoku i nemrem vjerovati. Spominale smo se kak' je lakše s nožem nekog napasti jer je teže doći do pištolja, a i glasniji je... Ja sam mislila da je to razgovor bil, al eto, očito nije."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara