Očekujemo od Vlade da zaštiti interese hrvatske izdavačko-knjižarske kulture

VIJEĆE Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore izražava veliku zabrinutost zbog mogućih negativnih posljedica što ih protuzakonita vezana prodaja novine-knjiga može imati na hrvatskom tržištu knjige.

"Tim načinom prodaje knjiga koje se tiskaju u inozemstvu ozbiljno je ugroženo knjižarstvo, tiskarstvo i izdavaštvo. Očekujemo od Vlade da donese mjere koje će zaštititi interese hrvatske izdavačko-knjižarske kulture. Također tražimo da se o vezanoj trgovini novine-knjiga izjasni Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja", stoji u današnjem priopćenju Vijeća Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, koje je jednoglasno prihvaćeno na sastanku Vijeća 9. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zajednica nakladnika i knjižara, kako se dodaje, podupire svaki izdavački projekt koji unaprjeđuje čitateljsko-književnu kulturu te pozdravlja i pozitivnu činjenicu što hrvatski kupac knjiga na novinskom kiosku može doći do vrijedne i jeftine knjige

"Jutarnji list" jučer je počeo akciju vezane prodaje knjiga-novina. Na početku akcije uz kupljene novine darovano je 150.000 primjeraka Ecova romana "Ime ruže". U Bibioteci tih novina kani se objaviti 30 vrhunskih djela svjetske i hrvatske književnosti, koji će u vezanoj prodaji stajati 35 kuna.

Sličnu akciju najavljuje i "Večernji list".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara