Očitovanje MORH-a o memorandumu s SAD-om sutra ili najkasnije prekosutra

Očitovanje MORH-a o memorandumu s SAD-om sutra ili najkasnije prekosutra
MINISTARSTVO obrane najavilo je za sutra ili najkasnije prekosutra očitovanje oko Memoranduma o suglasnosti između Hrvatske i američke vojske o uporabi zračnog prostora, poligona i zračnih i pomorskih luka potpisanog još u srpnju ove godine, a za kojeg je javnost doznala tek nedavno.

Petar Čavar, zamjenik načelnika Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a izjavio je danas da će sutra razgovarati s ministrom obrane Berislavom Rončevićem na koji način i u kojem obliku će se MORH očitovati o tom pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Možda se sutra, na sjednici Vlade o tome očituje ministar Rončević koji je danas na službenom putu, rekao je Čavar.

Iako je spomenuti Memorandum u srpnju potpisala pomoćnica ministra obrane Jelena Grčić Polić o tome nije bio obaviješten ni Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, Predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Predsjednik Mesić jučer je izjavio da će o tome više moći reći kada Memorandum dobiju i analiziraju njegovi savjetnici. "Ako je negdje prijeđena zapovjedna crta, poduzet ću sve potrebno", izjavio je Mesić i dodao da je o Memorandumu doznao iz novina te da će od ministra obrane zatražiti izvješće.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara