Očuh dječaka iz Sarajeva koji se ubio: Silovali su ga valjkom dok su djevojčice uzvikivale "Uživate li"

Očuh dječaka iz Sarajeva koji se ubio: Silovali su ga valjkom dok su djevojčice uzvikivale "Uživate li"

Screenshot: Al Jazeera/YouTube

NAKON što je majka 14-godišnjeg dječaka, koji je prije dva tjedna skočio s osmog kata zgrade u Sarajevu, napisala pismo javnosti u kojem za smrt njezinog sina krivi institucije koje su zanemarivale činjenicu da je dječak zlostavljan u školi, oglasio se i dječakov očuh.

Dubravko Lovrenović, profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu kaže kako su njegovog posinka kolege iz škole  sustavno verbalno i fizički zlostavljali, javlja source.ba.

"Mog Mahira i njegovog prijatelja kolege iz škole silovali su kuhinjskim valjkom. Vezali su ga za radijator, tukli ga i pri tome ga tjerali da kaže: 'Ja sam gej, ja sam gej'. Natjerali su ga da se ljubi s prijateljem, a ostali su sve to snimali mobitelom", kaže očuh mladića.

"Zlostavljali ga i profesori"

Opovrgava tvrdnje uprave škole kako o zlostavljanju nitko ništa nije znao.

"To je laž. Znali su oni koji su silovali Mahira i drugog dječaka, znale su djevojčice koje su prolazile pored WC-a kada su ih silovali i koje su popratile komentarom: 'Uživate li momci?!' Ne mogu tvrditi da su to znali pojedini profesori, jer do takvih spoznaja nisam došao. O imenima za sada ne bih, ali Mahira i tog dječaka su verbalno zlostavljali i pojedini profesori", kaže Lovrenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Tuzli nikakvih problema"

Očuh mladića kaže kako je Mahir prethodno pohađao školu u Tuzli gdje nije bilo nikakvih problema.

"Moja supruga je cijelu noć na tabletama, njeno zdravstveno stanje nije nimalo dobro. Ja cijelu noć uopće nisam spavao. Mahir je u tu za njega kobnu školu došao u rujnu 2013. godine, nakon što smo se njegova majka Alisa i ja vjenčali, kupili stan i počeli zajednički život. Mahir je u Tuzli završio šest razreda u istoj školi i tamo nije bilo nikakvih problema. Tamo nije bilo sinova i kćeri novopečene tranzicijske elite. To nas je uputilo na krivi trag, jer smo željeli da dijete nastavi školovanje u istoj školi", kaže Lovrenović.

Kaže kako je Mahir tvrdio i verbalno zlostavljanje.

"Saznali smo da su njegovu majku nazivali kurvom, a njega je je cijeli razred zvao "peder" i "peško".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara