Od 1. srpnja poskupljuje struja, građani će za nekoliko dana doznati koliko

NOVI predsjednik Uprave HEP-a, Ivan Mravak potvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare kako će od 1. srpnja poskupiti električna energija, međutim nije htio otkriti za koliko će poskupiti.

Naime, početkom idućeg tjedna bit će održan sastanak s Povjerenstvom za energente na kojem će potpredsjednik Vlade Damir Polančec priopćiti koliko će električna energija zapravo poskupiti. "Trenutno mogu reći da pregovaramo o drugoj decimali", izjavio je Mravak.

Nadolazeće poskupljenje Mravak je pokušao opravdati rastom cijena energenata, kao i činjenicom da se cijena struje u Hrvatskoj nije mijenjala od rujna 2005. godine. "Prošle godine smo srezali troškove za održavanje za oko 300 milijuna kuna i to ove godine ne možemo ponoviti jer bi moglo doći do većih kvarova na našim postrojenjima", kazao je predsjednik Uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također se predstavljeni i članovi nove Uprave na čelu s Ivanom Mravakom kojem je Vlada dala četverogodišnji mandat. Tako je, uz predsjednika Uprave, za funkciju strategije zadužen Željko Tomišić, za financije  Darko Dvornik, za komercijalne poslove Nikola Rukavina, za proizvodnju Željko Kljaković-Gašpić te za mrežne djelatnosti Stjepan Tvrdinić. 

J.M.
Foto: HEP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara