Od pijanog prijatelja uzeo auto i parkirao pred policiju. I on je bio pijan

Od pijanog prijatelja uzeo auto i parkirao pred policiju. I on je bio pijan
Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

MLADIĆ u dobi od 25 godina proglašen je krivim na Prekršajnom sudu jer je 15. travnja prošle godine oko 2.15 sati na Petrakovom Brdu kod Duge Rese upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,21 promila, a kod sebe pritom nije imao važeću vozačku dozvolu, ali ni osobnu iskaznicu, piše Kaportal.

Kazna 4500 kuna

Zbog sva tri prekršaja odrezali su mu 4.500 kuna kazne. Kako je iste večeri uhićen kako bi mu se utvrdio identitet te je prespavao u policiji, umanjili su mu kaznu za 1.800 kuna.

Pijani prijatelj se zabio, on uzeo auto da preparkira

U svojoj obrani je priznao kako je kobnoga dana, odnosno noći, vozio državnom cestom DC-3 na Petrakovom Brdu iz smjera Rijeke, ali navodi da je njegova relacija bila duga tek 60 m. Kaže da se te večeri napio s prijateljima te je u vozilo sjeo s vlasnikom vozila koji je bio također pijan pa se zabio autom u rubnjak. Zamolio ga je da njemu dozvoli da preparkira vozilo na parkiralište. Ovaj nije imao ništa protiv, no mladić se parkirao točno pred policijsko vozilo, a oni su dalje samo odradili svoj dio posla.

Priznaje da nije imao dokumente jer je neposredno prije stigao s rada iz Italije pa su mu ostali u torbi u drugom vozilu.

Molio je sud da bude blag prema njemu, no sud nije baš imao milosti, dobio je zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od čak 12 mjeseci. Otkrili su, naime, da je do sada bio kažnjavan za isti prekršaj, ali i za teže prometne prekršaje, što mu je uzeto kao otegotna okolnost, pa sud vjeruje da će ovakva kazna kod njega utjecati na izbjegavanje ovakvih i sličnih prekršaj ubuduće

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara