Od sutra počinje promidžba za MORH-ov program školovanja "Kadet 2003."

MINISTARSTVO obrane i Glavni stožer Oružanih snaga Republike Hrvatske pokrenuli su program stipendiranja civilnovojnog školovanja za potrebe MORHa i Oružanih snaga pod nazivom "Kadet 2003." a čija će promidžba započeti sutra u dvjestotinjak srednjih škola u Hrvatskoj.

Kako je danas priopćeno iz MORH-a u programu "Kadet 2003." planira se stipendirati 100 kandidata od prve godine studija na 20-ak visokoškolskih obrazovnih institucija u Zagrebu i Splitu, tehničkih, prirodnih medicinskih i društvenih usmjerenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Riječ je programu civilno-vojnog školovanja poput onog na Fakultetu prometnih znanosti na kojem se školuju hrvatski vojni piloti, ističu u MORH-u.

Uz redovite programe civilnog školovanja stipendisti će pohađati i odgovarajuće vojne programe. Hrvatska vojska osigurat će stipendistima smještaj i hranu u dvokrevetnim apartmanima u sklopu vojarni Lora u Splitu te Sjenjak u Zagrebu kao i besplatne udžbenike i novčanu potporu. Nakon završetka školovanja stipendisti će dobiti časnički čin i bit će upućeni na temeljnu časničku izobrazbu, pojasnili su u MORH-u.

Svi informacije o programu "Kadet 2003.", tijeku promidžbe, raspisivanju natječaja i stipendijama od sutra će biti dostupne i na web stranici MORH-a - www.morh.hr.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara