Odbijen prijedlog za istražni zatvor Todoriću u slučaju Nexus

Odbijen prijedlog za istražni zatvor Todoriću u slučaju Nexus

Foto: HRT

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Zagrebu jučer je predložilo sudu da Ivici Todoriću odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i u novom postupku koji je protiv njega pokrenut krajem prošle godine. Radi se o sumnji da je nezakonito dobio sredstva iz fonda Nexus.

Međutim, istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda odbio je taj iznenadni prijedlog tužiteljstva, zaključivši da je protiv Todorića već na snazi pritvor u slučaju Agrokor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, te da nema potrebe da se on određuje po dvije osnove, javlja HRT.
 
Pritvor će trajati dok tužiteljstvo ne ispita 16 svjedoka u tom slučaju, nakon čega mora biti ukinut, a time prestaje vrijediti i tjeralica, odnosno uhidbeni nalog. Otud vjerojatno i potreba za dodatnim određivanjem pritvora i u slučaju Nexus. 
 
Todorić je i dalje aktivan na blogu
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
U međuvremenu, Todorić i dalje objavljuje tekstove na svom blogu. U najnovijem tvrdi da je izvanredni upravitelj Ante Ramljak prije desetak dana isplatio cjelokupni stari dug jednom od dobavljača - British American Tobaccu. Također tvrdi da su, protuzakonito i na štetu ostalih, podmireni i svi stari dugovi Atlantic grupi.
 
"Izgleda da se vodi takva politika kojom će jedna mala skupina ne samo naplatiti sve svoje dugove, nego i profitirati, a ogromna većina biti u vrlo lošoj poziciji te neće moći u potpunosti namiriti svoja potraživanja", napisao je Todorić na svom blogu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara