Odbijen zahtjev Zagorčeva odvjetnika za izuzećem istražne sutkinje i glasnogovornika suda

Odbijen zahtjev Zagorčeva odvjetnika za izuzećem istražne sutkinje i glasnogovornika suda

ZAHTJEVI hrvatskog odvjetnika umirovljenog generala Vladimira Zagorca za izuzećem istražne sutkinje Erne Dražančić koja je protiv bivšeg pomoćnika ministra obrane pokrenula istragu, te predsjednika Istražnog centra i glasnogovornika suda Krešimira Devčića, odbijeni su kao neosnovani.

Predsjednica suda je ustvrdila da oboje postupaju objektivno i nepristrano te u skladu sa zakonom i Sudskim poslovnikom, a protiv ove odluke obrana može u roku tri dana podnijeti žalbu o kojoj odlučuje Vrhovni sud.

Podsjećamo, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu riješilo je u utorak žalbu Krešimira Krsnika, Zagorčevog odvjetnika na odluku o njegovu pritvaranju i pokretanju istrage, pri čemu je glasnogovornik suda Krešimir Devčić objavio kako je žalba u odnosu na rješenje o provođenju istrage odbijena kao neosnovana, te da o žalbi u odnosu na rješenje o određivanju pritvora Vijeće nije odlučilo.

Austrijska televizija ORF emitirala je sinoć u vijestima prilog o Vladimiru Zagorcu, tijekom kojeg je novinar televizije razgovarao s umirovljenim hrvatskim generalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara je li ukrao dijamante ili pronevjerio novac, Zagorec je odgovorio: "Mogu samo reći sljedeće. Cijela stvar je izmišljena. Niti je bilo kakvih dragulja niti bi Ministarstvo poslovalo na takav način. A niti bi netko dao dragulje kao polog za oružje. To je nelogično."

Istraga protiv Vladimira Zagorca, osumnjičenog za zlouporabu položaja i ovlasti, pokrenuta je 9. ožujka, a idućeg tjedna, od 27. do 29. ožujka trebali bi biti ispitani svjedoci koje je predložilo tužiteljstvo.

Umirovljenog generala sumnjiči se da je 2000. g., odlazeći s mjesta zamjenika ministra obrane, iz sefa MORH-a odnio dragulje u vrijednosti od 5 milijuna dolara koje mu je 1993. predao njemački trgovac oružjem kao jamstvo za dolare preuzete od MORH-a, za kupnju oružja potrebnog za obranu Hrvatske.

Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara