Odbor za međuparlamentarnu suradnju o saborskim izaslanstvima

Saborski Odbor za međuparlamentarnu suradnju danas je utvrdio popis voditelja i članova saborskih izaslanstava te država iz međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskog sabora.

U popis država iz te skupine ušlo je 50 zemalja iz cijeloga svijeta, a izaslanstva Hrvatskog sabora vodit će isto toliko zastupnika iz svih parlamentarnih stranaka.

Tako će, primjerice, voditelj izaslanstva za SAD biti HDZ-ovac Krešimir Ćosić, za Veliku Britaniju nezavisni zastupnik Neven Mimica, za Italiju IDS-ovac Vlater Drandić, za Kinu SDP-ovac Ivo Josipović, itd.

Odbor je danas naknadno, a na prijedlog nezavisnog zastupnika Slavena Letice, voditeljem izaslanstva za Srbiju i Crnu Goru imenovao HDZ-ovog zastupnika Pericu Bukića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Odbora Milorad Pupovac pohvalno je ustvrdio kako se ove godine u izaslanstva međuparlamentarne skupine prijateljstva prijavio rekordan broj saborskih zastupnika, ali i da se u skupinu prijateljstva javilo rekordno mnogo država.

Najavio je da se u naredna dva mjeseca predviđa posjet hrvatskih parlamentaraca njemačkom Bundestagu i britanskom parlamentu, dok bi Hrvatski sabor trebala posjetiti parlamentarna izaslanstva Brazila i Francuske.

Pupovac je izvijestio i da je, zbog obostranih obveza, odgođen skori posjet Skupštini Srbije i Crne Gore, te da se traže novi termini.

(Hina) xtr yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara