Odbor za Ustav sutra raspravlja o referendumskim pitanjima inicijative Narod odlučuje

Odbor za Ustav sutra raspravlja o referendumskim pitanjima inicijative Narod odlučuje
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

HRVATSKI sabor u srijedu će zasjedanje nastaviti raspravom o izmjenama i dopunama statuta Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, a održat će se i sjednica saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav na čijem su dnevnom redu referendumska pitanja građanske inicijative Narod odlučuje za promjenu izbornog sustava.

Na sjednici Odbor za ustav raspravljat će se o zahtjevu za raspisivanje državnog referenduma građanske inicijative Narod odlučuje o dopuni Ustava RH člankom 72a te izmjeni članka 72. Ustava.

Predstavnici građanske inicijative Narod odlučuje prošlog tjedna su tajniku Hrvatskog sabora Davoru Orloviću i Povjerenstvu za preuzimanje knjiga s potpisima za raspisivanje referenduma predali 38 kutija sa 405.342 potpisa za referendumsko pitanje o promjeni izbornog zakonodavstva te 407.469 potpisa za pitanje kojim se zastupnicima nacionalnih manjina oduzima pravo da odlučuju o vladi i državnom proračunu.

U  srijedu će sjednicu održati i saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na kojoj bi se pobliže trebalo znati o rezultatima natječaja, odnosno kandidaturama pristiglim na javni poziv za imenovanje predsjednika i šest članova Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara