Odgođen početak suđenja Miroslavu Dorešiću optuženom za prijetnje bivšoj ljubavnici

Odgođen početak suđenja Miroslavu Dorešiću optuženom za prijetnje bivšoj ljubavnici
SUĐENJE bivšem doministru prosvjete i športa Miroslavu Dorešiću (53) zbog prijetnji novinarki s kojom je bio u ljubavnoj vezi odgođeno je danas na zagrebačkom Općinskom sudu jer nije došao Dorešićev branitelj.

Bivši doministar kojeg zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo tereti da je prijetio novinarki HTV-a Sunčici Findak s kojom je bio u izvanbračnoj vezi, nije želio uči u raspravu bez svog odvjetnika. Stoga je sudac Siniša Pleše novu raspravu zakazao za 8. lipnja.

Dorešić je optužen da je od prosinca 2000. do rujna prošle godine u više navrata prijetio Sunčici Findak, a u optužnici se navodi i da je u javnosti raspačavao njezine obnažene fotografije s njihovih intimnih druženja.

U prosincu 2000. Dorešić je, kako tvrdi tužiteljstvo, nakon svađe postavio obnaženu fotografiju Sunčice Findak na vjetrobransko staklo njezina automobila, uz prijeteću poruku da mu se javi ako ne želi da slike "idu svugdje". Nekoliko dana kasnije obnažene fotografije pobacao je po parkiralištu ispred njene zgrade, te joj, tvrdi tužiteljstvo, prijetio da će ju ubiti ukoliko ga ostavi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dorešić je, stoji u optužnici, prijetnje kasnije ponavljao i pred više svjedoka, dok je diskreditirajuće fotografije poslao čak i njenom ocu, te na HTV.

Zbog straha za svoj život Sunčica Findak je zatražila policijsku zaštitu, a privremeno i preselila iz svog stana.

Sunčica Findak je Dorešića prvi put prijavila policiji krajem kolovoza prošle godine, a budući ju ni nakon toga nije prestao uznemiravati policija ga je mjesec dana kasnije uhitila i privela istražnom sucu. Nakon saslušanja sudac mu je odredio pritvor, iz kojeg je pušten sredinom prosinca 2003..

Krajem listopada prošle godine Dorešić je isključen iz HDZ-a koji je osudio njegovo ponašanje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara