Odgođen stegovni postupak protiv Canjuge zbog njegove bolesti

DRŽAVNOODVJETNIČKO vijeće (DOV) odgodilo je za danas sazvano ročište u stegovnom postupku protiv Krunoslava Canjuge, zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Zlataru, zbog povrede službene tajne i nanošenja štete ugledu državnog odvjetništva, jer je Canjuga izostanak opravdao bolešću.

Canjugin odvjetnik Mate Matić je izostanak Krunoslava Canjuge s ročišta na kojem se trebalo odlučivati o njegovoj stegovnoj odgovornosti opravdao bolešću, uz napomenu da će medicinsku dokumentaciju dostaviti za tri dana.

DOV ga je obvezao da dokumentaciju o bolesti dostavi što prije, te da ih obavijesti kada će Canjuga ozdraviti, kako bi se tada sazvalo novo ročište.

Matićev prijedlog da se pričeka odluka Vrhovnog suda o žalbi podnesenoj u vezi s kaznenim postupkom pokrenutog protiv Canjuge odbijen je na prijedlog stegovnog tužitelja, zamjenika Državnog odvjetnika Laze Pajića, jer to nije od važnosti za stegovni postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
USKOK je krajem svibnja osumnjičio Canjugu da je kao zagrebački županijski državni odvjetnik primao mito i odavao službene tajne. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu je krajem srpnja zaključilo da postoje okolnosti za pokretanje istrage protiv Canjuge zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo primanja mita te protiv odvjetnika Mika Batarela zbog davanja mita.

Stegovni postupak protiv Canjuge DOV je pokrenuo početkom srpnja na zahtjev Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića koji ga tereti za stegovna djela povrede službene tajne i zbog nanošenja štete ugledu državnog odvjetništva.

Canjuga je tada pred DOV-om negirao optužbe, odbacivši, među ostalim, da je zagrebačkom odvjetniku Mirku Batarelu odavao podatke o stanju određenih spisa ta da je za to primio mito.

DOV je Canjugu već ranije privremeno udaljio s dužnosti, zaključivši da je neprikladan za obavljanje dužnosti jer je protiv njega pokrenut kazneni postupak za kazneno djelo protiv službene dužnosti za koje je zapriječena kazna do pet godina zatvora.

Canjuga je u svibnju, nakon što je zbog sumnji u njegov rad dao ostavku na dužnost zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika, premješten na mjesto zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Zlataru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara