Odgođena prodaja Sunčanog Hvara

HRVATSKA je Vlada odgodila danas odluku o privatizaciji Sunčanoga Hvara, kako se neslužbeno doznaje, zbog želje nekih koalicijskih partnera da se ta odluka prethodno razmotri unutar vladajuće petorke

Odluku o privatizaciji Sunčanog Hvara Vlada je trebala donijeti na zatvorenom dijelu današnje sjednice ali je ta točka s dnevnog reda skinuta bez ikakva obrazloženja i rasprave.

Od visokog dužnosnika HSS-a u Vladi neslužbeno se može doznati kako je riječ o preozbiljnoj stvari, možda čak i od nacionalnog interesa, pa u toj stranci prije konačne odluke o tome žele popričati sa koalicijskim partnerima.

Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) 3. prosinca je predložio Vladi da prihvati ponudu slovenskih Terma Čatež d.d. iz Čateža ob Savi kao kupca većinskog paketa dionica Sunčanog Hvara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za dionice Sunčanog Hvara d.d. Terme Čatež ponudile su 74,5 milijuna kuna, zadržavanje zatečenog broja zaposlenika u roku od jedne godine (161), zbrinjavanje eventualnoga viška zaposlenih u skladu sa zakonom, uz prethodnu konzultaciju s radničkim vijećem i isključivo s onim zaposlenicima koji pristanu na prestanak radnog odnosa.

Terme Čatež izrazile su i spremnost na provedbu ESOP programa (zaposleničkog dioničarstva).

U sljedećih pet godina Terme Čatež su spremne u hvarsko hotelsko društvo uložiti ukupno 335,6 milijuna kuna, za što je ponuđeno bankovno jamstvo na iznos od 10 milijuna eura kao osiguranje za ulaganje u prve tri godine, te korporativna garancija za ostatak ulaganja.

Paket dionica Sunčanog Hvara na ponovljenom se natječaju prodavao po cijeni nižoj od nominalne, za najmanje 66 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara