HAVC odgovorio Hasanbegoviću

HAVC odgovorio Hasanbegoviću

Screenshot: YouTube/mtv IGMAN

VELIKU je prašinu podigla zadnja odluka bivšeg, kontroverznog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića da se na službenim stranicama Ministarstva kulture objavi izvještaj o Upravnom nadzoru u Hrvatskom audiovizualnom centru gdje je članica Upravnog odbora bila Nina Obuljen Koržinek, vjerojatno buduća ministrica kulture.

Na taj posljednji Hasanbegovićev potez, danas je priopćenjem reagirao i sam HAVC.

Priopćenje pročitajte u cijelosti:

Hrvatski audiovizualni centar izražava žaljenje što je tehnički ministar kulture u Vladi Republike Hrvatske na odlasku u svojim zadnjim minutama obavljanja službe odlučio prezentirati javnosti dio pomno izabrane dokumentacije iz provedenog upravnog nadzora nad javnom ustanovom HAVC.

To je učinio na službenim stranicama Ministarstva kulture, koje su vlasništvo Republike Hrvatske, a ne privatni medijski prostor za objave sebi prihvatljivog sadržaja.

Radi omogućavanja nesmetanog daljnjeg rada HAVC je poduzeo i poduzima pravne korake, kako bi se nastala šteta sanirala, a počinitelji kaznili. U tom smislu, a imajući u vidu da je u ovom slučaju pojedinačni privatni interes prevagnuo nad zaštitom nacionalnog, a koplja se lome nad nedužnima, HAVC je na svojim internetskim stranacima učinio dostupnim sadržaj tužbe radi oglašavanja ništetnim cjelokupnog provedenog upravnog nadzora, pokrenutog protiv matičnog ministarstva, a koji postupak je u tijeku.

Ostale dokumente, Upravnu tužbu HAVC-a i Očitovanje Upravnog odbora na upravni nadzor, možete pročitati ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara