Odgovor vukovarskih gradskih vlasti Đapiću

VUKOVARSKE gradske vlasti su u vezi sa zamjerkom Ante Đapića kako se nisu očitovale o prekjučerašnjem teškom izgredu u Borovu naselju ocijenile kako, s obzirom "na sve vukovarske godine i događaje koji su pratili mirnu reintegraciju s bilo koje strane, smatraju da se politička tijela ne trebaju očitovati o svakom izgredu i tako skupljati političke bodove".

Zajedničko priopćenje su potpisali gradonačelnik Vladimir Štengl i predsjednik Gradskog vijeća Pilip Karaula.

Predsjednik HSP-a Ante Đapić je na današnjoj konferenciji za novinare u Vukovaru gradskim vlastima zamjerio što se nisu očitovale o bacanju ručne bombe na prostorije HSP-a u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju gradskih vlasti također se ističe kako je na jučerašnjoj sjednici Gradskoga poglavarstva gradonačelnik Štengl izvijestio članove Poglavarstva o podatcima kojima raspolaže o cijelom događaju.

"U Aktualnom satu na sjednici Gradskog vijeća nije bilo riječi o nemilu događaju iako je na sjednici nazočio i vijećnik iz HSP-a", navodi se u priopćenju i dodaje kako gradske vlasti "svakako zabrinjavaju izgredi poput najnovijega u Vukovaru". Ističe se kako se "takvim događajima, bez upletanja političara, trebaju baviti istražitelji i policija".

Pred HSP-ovim prostorijama u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju preksinoć je bačena ručna bombu u eksploziji koje su lakše ozlijeđena dvojica članova HSP-a. Vukovarsko-srijemska policija zbog sumnje da su odgovorni za taj izgred jučer je ujutro uhitila Zorana Ostojića te braću Devedžić, Dragana i Milana, koji se još pod kriminalističkom obradbom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara