Evo što je Stanković pitao Sanadera o seksualnoj orijentaciji

Evo što je Stanković pitao Sanadera o seksualnoj orijentaciji

Screenshot: HRT

JUČERAŠNJI sraz Milanovića i Stankovića u Nedjeljom u 2 još dugo će imati odjeka na političkoj sceni. Jedan od zanimljivijih detalja zbio se pred sam kraj emisije kad se Stanković osvrnuo na to što je Milanović komentirao činjenicu da je Robert Podolnjak iz MOST-a za vrijeme rata promijenio prezime. Ranije se, naime, prezivao Jovanović.

"Drago mi je što ste me to pitali. Gledajte, kad netko tko živi u Varaždinu, ja ću to objasniti gospodinu Podolnjaku, promijeni prezime iz navodno srpskog u zagorsko, onda je moja poruka njemu "Čovječe, čega se bojiš"", rekao je Milanović, na što je Stanković rekao da se Milanović Podolnjaku miješa u obitelj.

"Moja poruka je ohrabrujuća", pravdao je svoje izjave Milanović željama da se u Hrvatskoj svatko osjeća sigurno.

"Vi ste sebi uzeli za pravo da javno govorite o tome. To samo rade nacionalisti i šovinisti", oštar je bio Stanković.

"Što me briga, ja ne želim komentirati zašto je netko mijenjao prezime", konstatirao je Stanković u oštroj polemici s Milanovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Vi ste u svojoj emisiji 2005. godine Ivu Sanadera pitali je li homoseksualac", optužio je Milanović.

"Ne, pitao sam ga sljedeće. Pitao sam ga "Kako ste se osjećali kada su vas u HDZ-u stavljali u taj kontekst". Ja ga nikad nisam pitao je li homoseksualac, samo sam ga pitao kako se osjećao kad su ga to pitali", rekao je Stanković.

"Ja to tako ne pamtim, samo se sjećam da sam se zaledio kad sam čuo to pitanje", konstatirao je premijer u odlasku.

"Smetaju li vam aluzije na vašu homoseksualnu orijentaciju"

Iako je Milanović rekao da se radi o emisiji iz 2005. godine, radi se ipak o emisiji iz 2006. godine, a u kontekstu tada aktualnog održavanja gay pridea u Zagrebu, Stanković je Sanaderu postavio nekoliko škakljivih pitanja.

"Je li vas smeta, a u prošlosti je bilo i takvih aluzija pojedinaca na vašu seksualnu orijentaciju?"

"Ne smeta me jer te aluzije nisu bile točne. Te aluzije su išle iz ovih desničarskih krugova HDZ-a koje sam poslije izbacio. Nisu mi mogli naći ništa, nisam bio udbaš, nisam bio u privatizaciji, došao sam egzistencijalno osiguran iz Austrije, prema tome, mogao sam i gore proći", komentirao je tada Sanader.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara