ODOBRENO JOŠ 6 PROJEKATA U SURADNJI IAEA I HRVATSKE

U sklopu tehničke suradnje međunarodne Agencije za atomsku energiju (IAEA) sa sjedištem u Beču i Republike Hrvatske od 2003. do 2004. godine Hrvatska je ostvarila 6 projekata u vrijednosti više milijuna američkih dolara, izjavio je u petak u Beču pomoćnik ministra gospodarstva RH za energetiku Željko Tomšić, na kraju 48. zasjedanja glavne konferencije IAEA na kojem je usvojen niz dokumenata važnih za rad agencije. L

Tomšić je novinarima također izjavio da je Hrvatska za razdoblje od 2005.-2006. najavila još nekoliko projekata uglavnom iste vrijednosti, što je IAEA odobrila. Riječ je o nacionalnim projektima a Hrvatska se nastoji uključiti i u regionalne projekte, rekao je Tomšić i naglasio da Hrvatska želi postati regionalni centar za transfer znanja iz područja zaštite od zračenja do sigurnosti nuklearnih i drugih radioaktivnih materijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
IAEA u zadnje vrijeme svoje aktivnosti sve više usmjerava na suzbijanje nuklearnog terorizma i nedopuštenog prometa i krijumčarenja nuklearnim i drugim radioaktivnim materijalom. Jedna od glavnih zadaća agencije ostaje promicanje nuklearne energije u miroljubive svrhe, izjavio je Tomšić posljednjeg dana zasjedanja glavne konferencije IAEA u Beču.

(Hina) xspoš ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara