Odražana sjednica GSV-a o reformi obrazovanja i znanosti

NA DANAŠNJEM sastanku Gospodarsko-socijalnog vijeća Vlada je predstavila sindikatima i poslodavcima dva strateška dokumenta koje je Vlada usvojila a odnose se na reformu obrazovanja i znanosti, priopćeno je nakon sjednice GSVa.

O reformi obrazovanja postignuta je visoka suglasnost oko ciljeva i načina provedbe reforme između sva tri socijalna partnera.

U vezi s visokim obrazovanjem suglasnost je postignuta oko ciljeva reforme, dok se rasprava vodi oko načina kako provesti reformu sveučilišta i znanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavnici poslodavaca i sindikata iz gospodarstva podržali su sindikate iz obrazovanja i znanosti u njihovim gledištima.

Sastanak je u ime Vlade predvodio Goran Granić, potpredsjednik Vlade. Uz njega Vladu su predstavljali Gvozden Flego, ministar znanosti i tehnologije, Vladimir Strugar, ministar prosvjete i športa, Olgica Spevec, pomoćnica ministra gospodarstva, Vera Babić, pomoćnica ministra rada i socijalne skrbi, Vitomir Begović, predstojnik Ureda za socijalno partnerstvo i Haris Boko, predstavnik Ureda za strategiju razvitka Republike Hrvatske.

U ime Hrvatske udruge poslodavaca sastanku su nazočili Ivan Paradžik i Ljiljana Lujanac te u ime sindikata Davor Jurić, predsjednik SSSH, Dalimir Kuba, predsjednik MHSJS, Vilim Ribić, potpredsjednik MHSJS, Krešimir Sever, predsjednik NHS i Boris Kunst, predsjednik URSH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara