Određen datum napada na HDZ-ovu Bastilju: Svi sutra na Prisavlje, točno u podne

Foto: Arhiva

NEZADOVOLJSTVO radom HRT-a koje se rapidno povećalo neobjašnjivom 20-minutnom cenzurom posljednje Latinice, a zatim i otkazima redatelju i novinaru koji su dugogodišnji suradnici na Latinici, kao i prijavom voditelja Denisa Latina te novinarke Ane Jelinić Etičkom povjerenstvu, kulminirat će prosvjedima na Prisavlju. Tako je za sutra  točno u podne najavljen prosvjedni skup, a okupljanje počinje ispred ulaza na HRT kod tzv. Kockice.

> Latin i Jelinić zbog Karamarka i Milinovića prijavljeni Etičkom povjerenstvu

> Katedrala cenzure: I redatelj Latinice dobio otkaz!

> Katedrala cenzure: Nakon pet godina rada na Latinici dobio otkaz zbog "pokajnika" Barišića

Prvi čovjek HND-a Zdenko Duka najavio je za Index kako će zatražiti pismeno očitovanje vrha Prisavlja što se zapravo događa oko Latinice te zatražiti obrazloženje o otkazima suradnje za novinara i redatelja. No, za prosvjednike dileme zapravo nema.

Oni su naime, uvjereni kako Renato Kunić, v.d. glavnog urednika Informativnog programa HTV-a zapravo vodi osobni rat protiv Latinice. Iz za sada neobjašnjivih razloga cenzurirao je prošlu Latinicu za 20 minuta koja se bavila temom korupcije, pretpostavlja kako je to učinio ne bi li zaštitio bivšeg prvog čovjeka Carinske uprave i blagajnika HDZ-a Mladena Barišića.

Za Kunića to nije bila dovoljna kazna već je svoj bijes iskazao otjeravši redatelja Vjerana Pavlinića nakon 15 godina rada za Latinicu, a onda i novinara Josipa Oreča nakon pet godina što je radio honorarno za Latinicu, a ukupno devet godina za HRT. Jučer ujutro saznali smo i kako je Etičkom povjerenstvu HRT-a prijavio Latina i Jelinić i to zbog emisije Latinice od 1. studenog pod nazivom "Sanader - model jedne vladavine".

Bastilja mora pasti

Njihov navodni grijeh je u tome što su o ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku i ministru zdravstva Darku Milinoviću govorili nepodobni i "odbačeni" novinari i to Željko Peratović, Domagoj Margetić i Nataša Škaričić. Latin i Jelavić odgovarat će i pred Etičkim povjerenstvom jer su izrezali dio u kojemu novinar EPH izdanja Gordan Malić u studiju vrijeđa Margetića.

Zbog lakše koordinacije sutrašnjih prosvjeda osnovana je posebna grupa na Facebooku "HDZ-ova Bastilja mora pasti! Svi pred HRT!", koja broji više od 450 članova, no pretpostavlja se kako bi sutrašnjih prosvjednika moglo biti i puno više.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara