Odrubljena glava američkog taoca pronađena u raciji u Saudijskoj Arabiji

Odrubljena glava američkog taoca pronađena u raciji u Saudijskoj Arabiji
ODRUBLJENA glava američkog taoca Paula Johnsona, kojeg su prošlog mjeseca oteli i odrubili mu glavu saudijski militanti, pronađena je u premetačini kuće koja pripada vođi terorističke mreže al Qaide u Arabiji, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova u srijedu.

Vlasti su rekle da je glava pronađena dok su saudijske snage sigurnosti pretraživale kuću Saleha Mohameda al-Aoofija. Dva su militanta ubijena, a trojica su ranjena u premetačini, no nije poznato je li al-Aoofi među njima.

Dužnosnik saudijskog ministarstva unutarnjih poslova izjavio je da je u utorak kasno navečer došlo do oružanog sukoba tijekom racije, te dodao da vlasti drže suprugu i troje djece al-Aoofija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izjavi koju je objavila televizijska postaja al-Ekhbariya, ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da je glava pronađena u hladnjaku u stanu. Prema priopćenju, ostatak tijela nije pronađen.

Johnson je 49-godišnji inženjer koji je radio u Saudijskoj Arabiji više od deset godina, a oteli su ga 12. lipnja militanti u Rijadu. Oni su zaprijetili njegovim ubojstvom ako saudijske vlasti ne oslobode zatvorene pripadnike al-Qaide.

Jedna od skupina militanata povezanih s al-Qaidom na internetu je prikazala fotografije s obezglavljenim tijelom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara