Održan IDC IT Security Roadshow

Održan IDC IT Security Roadshow

ANALITIČKA kuća IDC danas je u suradnji s partnerima održala peti IDC IT Security Roadshow. Konferencija je okupila oko 300 domaćih i stranih sudionika, s naglaskom na ulaganja u sigurnost informacijskih tehnologija. Osim gostiju predavača, Ofera Akermana i Craiga Fellensteina, predavanja su održali i stručnjaci partnerskih tvrtki - Cisco Systems, APC, CS Computer Systems, Elatec/Gemalto, IBM, Internet Security Systems, Oracle i RECRO net.

U većini zemalja središnje Europe, ulaganja u IT sigurnost narasla su za oko 23 posto u odnosu na prethodnu godinu. Preliminarni podaci tvrtke IDC pokazuju da je tržište sigurnosti informacijskih tehnologija u Hrvatskoj, u odnosu na 2005. godinu, naraslo za oko 13 posto te da je vrijednost tog tržišta lani iznosila oko 15,7 milijuna dolara. Od toga veliku većinu čine segmenti usluga i softvera, a manji dio zauzele su hardverske komponente tj. integrirana sigurnosna rješenja među kojima i vatrozidi te VPN uređaji.

"Svaki korak naprijed u tehnološkom smislu znači i pojavu novih sigurnosnih prijetnji. Važno je stoga znati da je većinu novih tehnologija moguće unaprijed pripremiti putem inteligentnog dizajna sustava koji obuhvaća nadogradnje i ažuriranja, koja predviđaju nove potencijalne slabosti.“ -izjavio je Torben Pedersen, direktor savjetovanja za IT tržišta pri IDC CEMA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilagodba evoluciji IT sigurnosti bila je tema predavanja Jonathana Gostanda iz tvrtke Cisco Systems. O preprekama u uvođenju ISO27001:2005 norme govorio je Goran Kapić, CS Computer Systems, a o osiguranju sukladnosti sigurnosnih sustava i sigurnosti na zahtjev govorili su Saša Kerec iz IBM Hrvatska, te Leslie Horacek, IBM Internet Security Systems.

O fizičkoj sigurnosti u podatkovnim centrima govorio je Nino Kovačić iz M SAN Grupe, a o probojima računalne sigurnosti za svega jednu minutu predavanje je održao Ivica Ostojić iz tvrtke Cisco Systems. Digitalni video nadzor bila je tema predavanja Tomislava Jukića iz IBM Hrvatska, a o potrebi napredne autorizacije korisnika u poslovanju tvrtki govorio je Istvan Botos iz tvrtke Gemalto.

Studiju slučaja na temu povećanja sigurnosti kompleksnih mreža ključnih za poslovanje predstavio je potom Hrvoje Fruehwirth iz tvrtke RECRO net. Poslovno i pravno osiguravanje poduzeća tema je koju je za kraj obradio Duško Vukmanović iz tvrtke Oracle.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara