ODRŽAN RADNI SASTANAK NACIONALNOG ODBORA ZA OBILJEŽAVANJE 10. OBLJETNICE MEĐUNARODNE GODINE OBITELJI U RH

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor održan je sastanak Nacionalnog odbora za obilježavanje 10. obljetnice Međunarodne godine obitelji u Republici Hrvatskoj na kojem se raspravljalo o mogućim načinima i aktivnostima obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, 15. svibnja. L

U današnjem priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću stoji kako je isto tako iznesen i pregled dosad učinjenih i planiranih aktivnosti u pogledu cjelogodišnjeg programa vezanih uz obitelj.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor istaknula je kako je riječ o međuresorskom projektu pa će osim Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti koje je i nositelj čitave inicijative u sve aktivnosti takve vrste biti uključeno i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstvo znanosti, prosvjete i športa, Ministarstvo kulture, Ministarstvo vanjskih poslova, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti te Savez udruženja "Naša djeca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U priopćenju se ističe da je dogovoreno kako će se u povodu Međunarodnog dana obitelji izdati prigodna knjižica s iskustvima obitelji i djece, posebice na lokalnoj razini. Podrška je dana i akciji "Gradovi - prijatelji djece". U cilju širenja interesa o Međunarodnom danu obitelji dogovoreno je i održavanje edukativnog skupa tijekom ove godine.

Potpredsjednica Kosor izvijestila je nazočne kako je već uputila pismo svim županima sa zamolbom da ju izvijeste o provedenim aktivnostima u lokalnim sredinama, a što bi trebalo biti uključeno u ukupno godišnje izvješće koje će se poslati Ujedinjenim narodima, stoji na kraju priopćenja Vladina Ureda za odnose s javnošću.

(Hina) xpp yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara