ODRŽAN sastanak o željezari sisak

U Uredu socijalno partnerstvo održan je danas radni sastanka o Željezari Sisak na kojem je stečajni upravitelj Ilija Marić izvijestio nazočne o razgovorima s nekoliko potencijalnih strateških partnera kako bi se do 15. siječnja 2003. mogla pripremiti i donijeti konačna odluka te pristupiti zaključivanju ugovora, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Na sastanku su bili ministar gospodarstva, pomoćnik ministra rada i socijalne skrbi, zastupnica 6. izborne jedinice, predstojnik Ureda za socijalno partnerstvo u RH, predstavnici Odbora vjerovnika Željezare Sisak, sindikata metalaca Hrvatske, Hrvatske udruge sindikata i GSV-a Sisačko-moslavačke županije, dodaje se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stečajni upravitelj Ilija Marić izvijestio je i o osiguravanju minimalnih plaća za mjesec studeni koje će se radnicima isplatiti do 23. prosinca ove godine. Kako Stečajno vijeće i Odbor vjerovnika ocjenjuju da do preuzimanja Željezare od strane strateškog partnera odvijanje proizvodnje u stečaju nije ekonomski opravdano, razmatra se mogući način rješavanja radno-pravnog i socijalnog statusa radnika - kaže se u priopćenju i najavljuje da će se sljedeći sastanak o Željezari Sisak održati 8. siječnja 2003. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara