Održana 4. konvencija HVIDR-e RH

Hrvatski vojni invalidi Domovinskog rata ocijenili su večeras u Zadru na svojoj 4. konvenciji da je prijedlog zakona o pravima hrvatskih branitelja korektan kad se radi o najtežim invalidima, ali da ga treba poboljšati kad se radi o pravima branitelja s manjim stupnjem oštećenja.

"Potpuno smo svijesni stanja državnog proračuna, ali držimo da novim zakonom još bolje trebaju biti obuhvaćena prava branitelja s manjim stupnjem oštećenja", rekao je predsjednik Hvidre Republike Hrvatske Josip Đakić, govoreći o prijedlogu toga zakona koji je prošao prvo čitanje u Saboru.

U nacrtu novog zakona uvažen je veći dio prijedloga Hvidre, no ostaje još nekoliko primjedaba na kojima će Hvidra i dalje inzistirati, rekao je i dodao kako će Hvidra inzistirati da se vrate sva prava njezinim pripadnicima koja su bila zastupljena u zakonu iz 1996. godine.

Predsjednik Hvidre RH također je rekao kako ta udruga ne želi prava koja su samo deklarativna, a u stvarnosti neprovediva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionike konvencije pozdravila je Neda Balog, predsjednica Udruge udovica Domovinskog rata koja smatra da još treba ispraviti neke nepravde učinjene u zakonu iz 2001. godine kako bi se vratilo dostojanstvo branitelja. Ne mogu se izjednačiti oni koji su htjeli 1991. godine u obranu domovine s onima koji su to mogli, a ipak odugovlačili, rekla je Balog.

Uz predstavnike županijskih udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata i članove Glavnog odbora središnjice, konvenciji su bili nazočni predstavnici Hvidre Herceg Bosne, predstavnici ostalih udruga proizišlih iz Domovinskog rada, predstavnici Ministarstva branitelja, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i brojni drugi gosti.

(Hina) ximar yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara