"Odustajanje Horvatinčića je pogrešna poruka domaćim poduzetnicima"

VEĆINA sudionika večerašnje HRT-ove emisije "Otvoreno" izrazila je nezadovoljstvo zbog odluke Tomislava Horvatinčića da odustane od projekta na Cvjetnom trgu.

Bivši ministar Davor Štern je, javljajući se iz New Yorka, rekao kako bi odustajanje od kontroverznog projekta predstavljalo lošu poruku svim poduzetnicima u Hrvatskoj.

Tijekom emisije se telefonom javio sam Horvatinčić, koji je odustajanje od projekta objasnio time što je izložen medijskom šikaniranju.

Slobodan Ljubičić, direktor zagrebačkog Holdinga GKG je rekao kako mu je žao što Horvatinčić odustaje od projekta te rekao da je Grad Zagreb učinio sve da bi tom poduzetniku izašao u susret. Za Horvatinčićev projekt je rekao da je "ispolitiziran", kao i da se Horvatinčiću događa to što se događa zbog toga što u Hrvatskoj postoji averzija prema domaćim poduzetnicima. Da iza projekta Cvjetni trg stoji neki stranac nitko se protiv njega ne bi bunio, tvrdi Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično je žaljenje izrazio i Đuro Popijač iz Hrvatske udruge poslodavaca, rekavši kako bi ta odluka predstavljanja doprinos "podgrijavanju antipoduzetničke klime u Hrvatskoj".

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec je, pak, većinu problema s kojima se suočavaju poduzetnici kao Horvatinčić objasnio još uvijek neriješenim problemima u katastru, zemljišnim knjigama i pravosuđu.

Financijski analitičar Drago Jakovčević je, pak, rekao kako Hrvatska može biti zadovoljna svojim liberalnim zakonodavstvom koje pogoduje poduzetništvu, ali da je najveći problem s ulaganjima taj što se ona uglavnom tiču trgovine, a ne proizvodnih djelatnosti.

R.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara